Kopredsjedavajući pregovaračkog tima

Ahmeti: Tači traži pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe

Kopredsjedavajući pregovaračkog tima za dijalog sa Beogradom, Špend Ahmeti, potvrdio je da je kosovski predsjednik Hašim Tači zatražio od tima da u platformu za dijalog uključi rezoluciju za pridruživanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 22:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tači je juče izjavio da će kosovska skupština predložiti nacrt rezolucije o pridruživanju tih opština Kosovu, prenijela je Gazeta blic.

Špend Ahmeti je rekao da ne zna razlog zašto u ovom periodu postoji zahtjev da se glasa o takvoj rezoluciji u Skupštini, ali kako je rekao, politički subjekti će odlučivati o tome.

On je dodao i da ne zna kada će se održati sjednica na kojoj bi se glasalo o platformi za dijalog, ali je njegova opoziciona Socijaldemokratska partija, kako je rekao, spremna da iduće sedmice ide na takvu sednicu parlamenta.

Komentari: 1

Rašo

22. 02. 2019 - 07:17

Ovi Kosovari su riješili da uzmu po Srbije. Neka su kad im može biti. Srbi da su bili pametni nebi im se ovo dešavalo, no su bili mnogo zinuli, da uzmu dio Hrvatske, dio Bosne, Makedoniju i Crnu Goru., i na kraju ostaše bez svega, i čak dio svoj teritorije izgubiše. Fino su ih spasili Kina i Rusija, samo neka se njih drže pa će i Vojvodinu izgubit.
Novi komentar