Atak Građanskog pokreta Ura na redakciju Dnevnih novina i slobodu medija

Napad za prezir

Petorica aktivista Građanskog pokreta Ura juče ujutro, nešto prije 10 sati, primitivno atakovali su na Dnevne novine, tako što su drsko, više od dva minuta, pred ulaznim vratima te redakcije, odnosno zajedničkim ulazom redakcije tog lista, Pobjede i Portala CdM, rasipali rolne toalet papira i primjerke Dnevnih novina, a dio su zakačili i na vrata i stakleni zid, uz neprimjerene komentare i na kraju poruku- da će se vratiti.
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 07:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za to vrijeme, srećom, niko od kolega nije naišao, jer da jeste, vjerovatno bi zatražili od „nezvanih gostiju“ da kažu ko su i što čine, što bi, moguće, proizvelo i incidentnu situaciju...

Zatečeni prizorom pred ulaznim vratima, zaposleni su odmah obavijestili policiju, ali se ispostavilo da nema nikakve potrebe da tragaju za ,,počiniocima“, jer su se oni, ubrzo, sami identifikovali – na Fejsbuk stranici Građanskog pokreta Ura objavljen je snimak skandala pred vratima redakcija tri medija – koji su oni nazvali performansom u znak protesta zbog teksta koji je juče objavljen u Dnevnim novinama.

Na snimku se vide četvorica mladića, peti je snimao, kako, pošto su došli pred vrata, iz crnih kesa izručuju rolne toalet papira i primjerke Dnevnih novina. Napadači su naveli da je to njihov odgovor na pisanje Dnevnih novina koje su juče objavile tekst u kojem tvrde da je organizator građanskih protesta u ,,Odupri se, 97 hiljada“ Jovan Gajević napuštio zemlju, kao i da iza njega stoji građanski pokret Ura.

U TOKU IZVIĐAJ

Iz policije su se oglasili sinoć, navodeći da je u toku identifikacija napadača i izviđajni postupak.

- Policijski službenici izašli su na lice mjesta. Nakon zaprimljene prijave službenici Centra bezbjednosti Podgorica su o događaju obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici– kazali su iz Uprave policije.

Komentarišući ovaj slučaj, glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac kazala je za Pobjedu da je Ura ovakvim činom ,,pokazala svoje pravo, primitivno lice, ne demantujući sadržaj teksta, odnosno činjenicu da je organizator građanskih protesta napustio Crnu Goru“.

U tekstu, pojašnjava ona, nijesu ulazili u razloge njegovog odlaska, već saopštili činjenicu koja im je prethodno potvrđena iz nekoliko izvora.

- Nijesmo vrijeđali mladića koji je, kako kaže Ura, otišao trbuhom za kruhom, i niti nas on lično zanima, već njegova uloga kao organizatora protesta koje je započeo, a onda otputovao u inostranstvo – istakla je ona.
(opširnije u Pobjedi)
 

Komentari: 7

Navikavaj

22. 02. 2019 - 09:03

Dajte tekst iz Dnevnih novina koji je izazvao ovu reakciju.. da svi vide propagandu kao iz Miloševićevih medija 90-ih
Objektivni

22. 02. 2019 - 12:50

Da li su sta slagali ? Ako jesu sram ih bilo. Ako je taj Gajevic stvarno napustio zemlju neka ova primitivna balavurdija zacuti . Ne znaju oni i ne pamte : Emila Labudovuca , Pedju Bulatovica na kanabeu kod kasapina, ne pamte 7 bataljone , ne pamte Kontara , Šešeljevce . Armana u manastiru . Cijevi topova ka Cetinju . A sve ovo sto je sa njima na protestima je to isto to iz '90 tih samo malo umivenije i sa protezama umjesto škrbavosti .
danilo s.

22. 02. 2019 - 09:16

Ostavili su svoj autentični potpis.
Kremo Rasov

22. 02. 2019 - 11:31

MOZDA KUCI KORISTE ,, POLJAKA"
Buduca Demokratija ?

22. 02. 2019 - 13:13

Nemanja iz Ulcinja strikes again. Ovo je demokratija all Drazin Front
Oprez u narednom periodu

22. 02. 2019 - 19:08

Opozicija je pod strnim uticajem, i nastavjklaju gdje su stali oktobra 2016-te !!! Budite spremni i na nasilje u subotu nadajmo se da nece doci do oruzja ni ovaj put
PRAVDA

24. 02. 2019 - 01:39

Evo se i englezi plekaju u Crnu Goru, kao Milo je već 30 god. na vlast, pa što( iako ja nisam nikad ni za koga glasao od 1989.)??. Njihova kraljica je na tronu preko 40 god. i to ne spominju, što se peče , gospoda glembajevska? Princ Harry trči od ratišta do ratišta, kao križar, poput Ričarda lavljeg srca u krstaškim ratovima. Sramotnije klike nema !
Novi komentar