Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju

Han: Neću moći da se sretnem sa organizatorima protesta

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han kazao je da Crna Gora "ima jasnu perspektivu ka EU".
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 10:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Bojkot parlamenta nije evropski način rješavanja problema", poručio je Han.

Dodao je da debata mora da se odvija u Parlamentu.
Komesar je kazao da su ga organizatori protesta kontaktirali da se sastanu.
"Svi događaji su doveli do mirne demonstracije gradjana. Nažalost, nije moguće da se sretnem sa organizatorima zbog odlaska iz Crne Gore, ali sam zamolio šefa Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava da se u njegovo ime sastane sa njima", naveo je Han.

Han je kazao i da budno prati situaciju u oblasti slobode medija.

"Zabrinut sam zbog pritiska na Javnog emitera, zbog napade na novinare, te sajber napade", rekao je Han.

Odgovarajući na pitanje da li ima dvostruke aršine kad je riječ o napadima na medije Han je rekao da "svi imaju odgovornost", te da bi svi trebalo da se uzdrže od napada.

"Govorim o fizičkim napadima. Ako govorimo o političkoj debati, to je nešto što svi moramo prihvatiti. Očekujem poštovanje između uključenih strana i institucija. Mislim da možete razmjenjivati mišljenja na jedan ili na drugi način. Ono što ja želim je da se uspostavlja komunikacija čak i ako imate različita stanovišta. Potrebno je više međusobnog poštovanja", rekao je Han.
Naveo je da mediji trebaju da se bave na jednak način svima.
"Napadi, prijetnje porodicama su nešto što nije prihvatljivo. Iskreno, ja se jako zalažem za funkcionalnog javnog emitera. Moramo da imamo medije koji su nezavisni, na način da su neutralni. Vrlo često se suočavamo sa situacijama da su mediji ili na strani vlasti ili opozicije. Ne treba biti slijep na jedno oko i kritikovati sve sto Vlada radi ili aplaudirati svemu što Vlada radi", naveo je Han.

Komentari: 8

hehehe

22. 02. 2019 - 11:08

becic na aparatima
Fahro

22. 02. 2019 - 11:39

Sta vam ja govorim vec neko vrijeme: Mislite stvarno da EU ima vremena da se bavi sa ovim luzerima iz opozicije?Han je vise nego jasan,prevrni,okreni, kako hocete INSTITUCIJE ima da se postuju i samo u okvirima institucija ce se rjesavati problemi a i pregovarati sa EU.A opozicija nista drugo i nece vec vaninstitucionalno.Ne zbog koverte, koverta je vec u istrazi i ucesnici ce odgovarati ili ne, to je na VDT.Opozicija hoce akcije van institucija jer je politicki nesposobna ili bolje da recem osakacena.Drugo, zeli da pobjegne od odgovornosti za 16. oktobar.Vjeruj te mi,dje ima dima ima i vatre.Govore vec 30 godina da Milo bjezi.A milo jos jaci i bolji za ovih 30 godina.Sto mu vise klicu da je kriminalac njemu je veca popularnost u narodu. Sad se pitam, ko je u stvari kriminalac - oni sinoc iz DF-a ili Milo?Kolik osu jadni ni sami nijesu svjesni.....
FreeMontenegro

22. 02. 2019 - 12:21

...mini diktatorima df-ovaca potrebni defibrilatori...LoLs
realan

22. 02. 2019 - 16:32

Nije se moglo drugo ni o ocekivati na jednoj strani Vlada koja dobro radi svoj posao na drugoj Ovi sto im DF organizuje prevoz
Nista za to

22. 02. 2019 - 18:52

Sresce se sa Rusima
Janko

22. 02. 2019 - 19:25

Pametnome dosta.Valjfa je sada I najglupljemu covjeku Jasno da Evropa podrzava samo DPS.
Ocigledno

22. 02. 2019 - 20:22

Za DPS , manjine, SD ... jer su oni za Evropu, a vi za Rusiju jasnije ?
nego ?

22. 02. 2019 - 20:23

Da nece podrzavati asistente ruskog GRU ?
Novi komentar