SAOPŠTENJE

Potpredsjednik Mugoša i osam funkcionera podnijeli ostavke u Crnogorskoj

Potpredsjednik Crnogorske i osam funkcionera podnijeli su danas ostavke u toj partiji nezadovoljni načinom vođenja.
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 13:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Posljednja politička dešavanja, aktivnosti i učešće Crnogorske u njima doveli su nas u situaciju da se kao iskreni borci za državotvorne i nacionalne interese Crne Gore više ne prepoznajemo kao dio partije u čijem smo formiranju, organizovanju i razvoju aktivno učestvovali", navodi se u saopštenju.

Partija koja je osnovana na temeljima i idejama jačanja državotvorne i nacionalne svijesti, kako dodaju, uz poštovanje i uvažavanje svih različitosti, postaje partija koja na prvo mjesto stavlja interese izborne matematike.

"Iznevjerena su naša očekivanja da će Crnogorska biti partija koja će svoj put graditi samostalno ili sa ideološki bliskim političkim partnerima, a sve u cilju ozdravljenja crnogorskog društva i države.Nažalost po ko zna koji put se na crnogorskom „političkom nebu“ potvrdilo da su interesi važniji od ideja,ideologije,uvjerenja i stvarne želje da se dođe do promjena, ali promjena sa ljudima koji su se zalagali i koji se zalažu za strateške crnogorske interese u njenoj novijoj istoriji", kaže se u saopštenju.

U ovom obraćanju, kako se navodi, ne želimo da nabrajamo propuste i greške u političkom djelovanju Crnogorske, na koje smo već duže vrijeme bezuspješno ukazivali.

"Smatramo da posljednja dešavanja ne daju pravo Crnogorskoj da sa istim neuspješnim rušiteljima Crne Gore i podmlađenim ideološkim naslednicima devedesetih, „rame uz rame“ učestvuje u uličnoj demokratiji koliko god mi prepoznavali nepotizam i kleptomanstvo pojedinaca u vladajućoj partiji. Nadali smo se, žargonski rečeno „do zadnjeg“ da će se Crnogorska vratiti svom izvornom i kulturnijem načinu opozicionog djelovanja kakav su očekivali mnogi razočarani građanikoji su u Crnogorskoj prepoznali partiju koja nosi nešto novo, iskreno i crnogorsko", dodaju funkcioneri.

Na osnovu navedenog, mi niže potpisani se distanciramo oddjelovanja i politike koju predstavlja Crnogorska i obavještavamo predsjedništvo da podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije u stranci.

 Potpredsjednik Crnogorske, Zoran Mugoša

Predsjednik Opštinskog Odbora  Crnogorske,Cetinje Filip Martinović

Član političkog savjeta i Opštinskog Odbora Crnogorske,Podgorice,Đuro Vučinić

Član Opštinskog Odbora Crnogorske,Podgorice  Miomir Radević

Član Opštinskog Odbora Crnogorske, Podgorice Maja Radonjić

Član Opštinskog Odbora Crnogorske,Podgorice Đorđije Ljumović 

Član Opštinskog Odbora Crnogorske, Podgorice Đorđe Lopičić

Član Opštinskog Odbora Crnogorske, Podgorice Luka Globarević

Član Opštinskog Odbora Crnogorske, Podgorice Marina Stijepović

Komentari: 23

st Luka

22. 02. 2019 - 13:37

Naravno da su nezadovoljni. Predsjednik im predvodi ČETNIKE
nikac

22. 02. 2019 - 22:38

Četnici su dio istroije CG isto kao i islamski osvajači. Svako ima svoje mjesto u istoriji ovog malog ali hrabrog naroda. Mali smo bili, sve manji postajemo a hrrbrost smo davno izgubili. Što je najgore, izgubili smo osjećaj za nacionalno biće. U svoj CG niko od Crnogoraca nema snage i hrabrosti da definiše nacionalnog Crnogorca. Niko ne smije da kaže kojoj vjeri pripada, za što su se borili preci Crnogoraca, kakve ih antropološke karakteristike krase i kakve su im zajedničke istorijske okolnosti. U CG naciju se tiskaju oni koji bi da naciju poistovjete sa državom a svakog državljanina imenuju u nacionalnog Crnogorca. U istio koš se stavljaju oni koji su se za državu CG borili stotinama godina kao i oni koji su svo to vrijeme činili sve da CG ne bude. Niko nema hrabrosti od ovolikih vajnih Crnogoraca da iskristališe neke stvari. Dok to ne učinite nemojte se lažno predstavljati kao Crnogorci jer će oni pravi Crnogorci pobjeći od ovakvih Crnogoraca glavom bez obzira.
Nagudjivanje

23. 02. 2019 - 00:36

Slusaj tvoji rezoni su adekvatni za otprilike prije 150 - 200 godina. Moderne Zapadne drzave imaju pojam "nationality" nacionalnost. To podrazumjeva ono sto se kod nas zove drzavljanstvo. Na popisima obicno ne postoji etnicko izjasnjavanje. Zato se neko irskog porijekla u Americi izjasnjava kao Amerikanac a ne Irac. Obicno nasi ljudi pameti ko ti nalijepe etnicku etiketu, sto izaziva cudjenje. Nece ti ni Austrijanac reci da je Njemac nego Austrijanac. Ajde natjeraj Srbina iz CG da kaze da je Crnogorac. Danas mozda 5% njih. Zato ti savjetujem vise citanja svjetske stampe da azuriras rezone. Dosta mi je cuti da ti ocjenjujes sto je pravi Crnogorac.
Kimi

22. 02. 2019 - 13:48

Dosla vam je Daliborka Uljarevic glave. Od partije koja je trebala da na institucionalan nacim smijeni dps, postali su privezak Bečića i dijela DFa. Uzas sto napravi srpski poslanik Pavicevic.
MMV

22. 02. 2019 - 13:51

Eto tako! Svaka čast.
Tara

22. 02. 2019 - 13:51

Crnogorska podrzava cetnike u Budvi.. Jel ona crnogorska? Drugo,donacija za DPS zeta se kaznila..a ostatak je u tuzilastvo..prema tome se ne smiju svi iz DPS stavljati u istu torbu..ako je pojedinac pogrijesio!
Ct

22. 02. 2019 - 15:29

Sto je Crnogorska uradila u Budvu pa to je presedan dno dna !! Udruzit se sa cetnicima i rusiteljima Crne Gore ! Pa to mogu samo anti crnogorci !!! RASPALI SE DA BOG DA SRAMOTA JEDNA
Komsija

22. 02. 2019 - 15:56

Sada se mogu lijepo vratiti u DPS. Bit ce ih jos i iz drugih partiha, ali to sada nije previse vazno jer se malko okasnilo. Pavicevic je inace bajobrazovaniji politicar, a bio je i najmormalniji u serbskom parlamentum
Nera

22. 02. 2019 - 16:29

A nije Purko ne boj se!
Brini

22. 02. 2019 - 16:29

Svako ko nije sa lopovima...po njima je sa cetnicima.Clan sam Crnogorske...ali necu sa lopovima...Dosta je vise kradje Crne Gore.Imamo drzavu a izgubicemo je zbog lopovluka.
Podmukli trol

22. 02. 2019 - 20:01

Ti si bre ruso-srpski troll sram te bilo. Tebi neko da vjeruje.
nikac

22. 02. 2019 - 22:40

A ti si predstavnik jednog naroda kojem odgovara sukob između Crnogoraca i Srba.
Pravom pravcatom Crnogorcu

23. 02. 2019 - 00:38

O "Pravi Crnogorče", nemoj nas braniti molim te, dosta nam je vaskolika cetnicija, koje nikad ovoliko nije bilo od II sv rata na ovamo.
Srbijanska

22. 02. 2019 - 20:02

Clan Srbijanske. Mada je pitanje da li je uopste i to. Najbole je da se ujedinite sa Ranjom pa svi skupa moravac zajedno sa uglednim parlamantarcima .... za interese Crne Gore
Śole

23. 02. 2019 - 01:16

Što si onda sa Purkom? Što njega ne pitaš je li nosio gajbice?
Vasso

22. 02. 2019 - 17:18

A taman se lijepo ugnijezdili, opozicija a vladt, ne moze ljepse, a? E neka vam je veliki srecni put, ne sumnjamo da vas je bar pola vec posjetilo kancelariju DPS da se i zvanicno registrujete tamo dje ste trebali biti od pocetka.
Slican rezon

23. 02. 2019 - 03:45

Apsolutno ostali su Crnogorci a cetnici, svi vec davno bili kod vojvode na krstenju. Vasso - za Kralja i otadzbinu .
Vidjeli su da je to SRBIJANSKA

22. 02. 2019 - 18:05

Bas tako, Srbijanska! Tako ih je jedan od komentatora davno krstio! Drago mi je da su patriote iz ove partije konacno otvorile oci i da nece protiv CRNE GORE ni za kakvo blago! Svaka vam cast, vi imate svoje JA!
Cetnicka !!

22. 02. 2019 - 19:59

Prodane dushe. Zinula im .... za ruskim parama. Sram vas bilo !!!
Koliko vrijedite na trzistu ?

22. 02. 2019 - 20:00

Koliko je kostao prelaz Crnogorske u cetnicku ?
Cijena "crnogorske"

22. 02. 2019 - 20:00

Nisu dobili ni pola koliko je Ranjo.
Tomo

22. 02. 2019 - 22:28

Rasipa vam se vojska patriJote
Malo sire

23. 02. 2019 - 00:04

Neka Srbine, vas patriotizam je prolio dovoljno krvi po Balkanu. Jedina zemlja gdje vas ima vise od 10% a u kojoj bar zadnjih 100 godina niste pravili krvavi pir je CG. AkoBogda da ostane, ali vidju da vas ponovo svrbi oruzje. Ima li toga sa kim mozete? Kako rece pokojni Jovan Djordjevic profesor sa pravnog u Beogradu - >> Srbi mogu imati ili neprijatelje ili podanike
Novi komentar