Uhapšeno pet osoba

Rasvijetljen bombaški napad u Podgorici

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući preventivno – represivne kriminalističke mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela aktiviranjem eksplozivnih naprava ili izazivanjem požara, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, izveli policijsku akciju.
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 15:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

U akciji je uhapšeno pet osoba, a izvršeni su pretresi u dva grada na lokacijama koje koriste ove osobe i njima bliska lica.

Takođe, protiv A.K, koji se nalazi u bjekstvu, tužiocu podnijeta krivična prijava. Za A.K. je raspisana potjerica.

Policijska akcija je naime započeta u ranim jutarnjim časovima, a policijski službenici CB Podgorica su, uz podršku Posebne jedinice policije, izvršili pretrese na 19 lokacija na području Podgorice i Danilovgrada.

U pretresima pronađeni su i oduzeti:
- automatska puška,
- dva pištolja, 
- veća količina municije za pištoljsko i automatsko vatreno oružje,
- veći broj telefona sa kriptovanom zaštitom,
- veća količina dragocjenosti i skupocjenih satova bez utvrđenog porijekla, i
- tri skupocjena vozila, od kojih su dva vozila marke „Range Rover” i jedno vozilo marke „Mercedes”.

U vezi navedenog službenici CB Podgorica danas su lišili slobode, podnijeli Izvještaj kao dopunu krivične prijave i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost sproveli četiri lica iz Podgorice:
- M.M. (30),
- N.S. (23),
- D.R. (35), i 
- A.K. (27)
zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na štetu A.Š. iz Podgorice.

"Ova četiri lica su se, naime, kako se sumnja, 17.01.2019. godine oko 23,50 časova vozilom „VW Golf III“ dovezla do kuće A.Š. i potom su u dvorištu njegove kuće aktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, usljed čijeg dejstva su nastala vidna oštećenja na porodičnoj A.Š, a potom su se ova lica dala u bjekstvo.

Krivično djelo je rasvijetljeno zahvaljujući predanom radu službenika podgoričke policije, koji su došli do operativnih saznanja na osnovu kojih su ova lica identifikovana, kao i na osnovu vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni pronađeni tragovi sa lica mjesta", navodi se u saopštenju policije.

Osim navedenih lica, službenici CB Podgorica su u ovoj akciji lišili slobode i H.K. (36) i S.M. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oružje, municija i druge stvari i predmeti koju su oduzeti tokom današnjih pretresa biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Dalja kriminalistička obrada je u toku.

Komentari: 0

Novi komentar