Zbog nezakonitog pribavljanja bankaraskih podataka

Prva banka tuži Nebojšu Medojevića i DN „Dan“

„Poslanik Neboša Medojević i dnevni list "Dan" učinili su krivična djela nezakonitog pribavljanja bankaraskih podataka i odavanja poslovne tajne“, saopšteno je iz Prve banke. Njihovo saopštenje prenosimo integralno.
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 16:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Nebojša Medojević učinio je to u Skupštini 21. februara, a dnevni list “Dan” 22. februara u tekstu “Prva banka oprostila kredit direktoru RTCG".

Objavljivanjem podataka koji su, pritom, netačno i zlonamjerno tumačeni nanijeli su štetu klijentima i poslovnom ugledu Prve banke. 

Zbog toga će Prva banka tužiti poslanika Nebošu Medojevića i list koji je njegove laži prenio.

Prekršeni su članovi 84, 85, 86 Zakona o bankama i izvršeno krivično djelo iz  člana 280 Krivičnog zakonika koje je kažnjivo zatvorskom kaznom. Prema zakonu, naime, krivično djelo uradio je  svako onaj ko je navedene podatke učinio dostupnim javnosti, omogućavajući izvršenje krivičnog djela i nanošenje štete klijentima i Prvoj banci,  a što će utvrđivati sud u zakonskom postupku.

Nebojša Medojević više puta sakrivao se iza svog imuniteta za brojne laži koje je saopštavao. Ne bude li opet zloupotrijebio svoj poslanički imunitet Medojević će sudu morati da objasni po kojem osnovu je i od koga navedene podatke, koji predstavljaju bankarsku tajnu – stanje računa klijenata banke – pribavio, a «Dan» po kojem osnovu je ove podatke, pribavljene krivičnim djelom, dalje širio.

Koliko su podaci zlonamjerno i netačno objavljeni i korišćeni najbolje pokazuje primjer koji je “Dan” izvukao u naslov.

Naime, uz saglasnost klijenta, saopštavamo da je kredit gospodina Božidara Šundića, direktora RTCG, uredno vraćen u cjelini. To pokazuje i dokument koji je u prilogu, a za čije objavljivanje smo, takođe, tražili i dobili saglasnost klijenta.

Da je išta više od manipulanta Medojević je i iz tabele koju je neovlašćeno pribavio i objavio mogao sam pročitati da je  iznos od 1.163 eura, ustvari  iznos dospjelog duga klijenta na dan 28.02.2011. godine,  a  ne otpis duga.

Dakle, kredit nije otpisan ni oprošten, nego u cjelini otplaćen, izmiren.

Banka nije oprostila kredit klijentu Božidaru Šundiću, kao ni bilo kojem licu sa spiska koji Medojević navodno "razotkriva".

Svjesni smo da je bilo zahtjeva da se i magarci kandiduju za parlament, pa su inostrani sudovi donosili presude kako to nije moguće. U Crnoj Gori, neki poslanici, čine i gore stvari -  kršeći zakone šire priče sa zlom namjerom, besramno zloupotrebljavajući poslaničku funkciju koriste je da javnost dovedu u zabludu.  Sudovi će, nažalost, i ovdje morati da daju posljednju riječ.

Iz  svega je jasno da ni Nebojša Medojević, ni list “Dan” za cilj nemaju istinu, niti provjeru podataka koje objavljuju javnosti. Građani Crne Gore umjeli su to da prepoznaju do sada, vjerujemo da će tako biti i ubuduće”, zaključili su iz Prve banke.

Komentari: 2

Objektivni

22. 02. 2019 - 17:38

Besramni Zemunac . Ne postoji nisto sto ta individua ( ne mogu ga drugacije nazvati a ovo je najblaže) ne bi rekao ili objavio , ako procijeni da ce imati neku korist . Najcešće materijalnu . To se stvarno nicega ne stidi . Uzas . Ps . Ne branim Prvu Banku . I ja imam kredit kod nje . I uredno ga vracam . A zavirivati ljudima u novcanike , racune , šerpe , auta . To je sramno . Naravno ako su kriminalci u pitanju sve je dozvoljeno . Kao kad su Zemunca ulovili kako pere 100000$ u vrijeme izbora . Ti opozicija ne pominje . A ni tzv list DAN ..
Opet Debeloguzi Mafijas LAZE

22. 02. 2019 - 18:09

On ne moze bez lazi, falisifikata i teroije zavjera kao sto normalni covjek ne moze bez vazduha, vode i hrane.
Novi komentar