Novović: Ne udara Vlast, nego Atlas Grupa na Univerzitet Mediteran

Povodom reagovanja Atlas grupe, na moje jučerašnje izlaganje u Skupštini Crne Gore, želim da kažem da su ga u potpunosti protumačili zlonamjerno. 
Prije svega, ja sam se obratio studentima i profesorima Univerziteta Mediteran, izražavajući zabrinutost za dalju sudbinu ovog Univerziteta s obzirom na poreski dug koji ima, kao i na kreditnu zaduženost - smatra Radule Novović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 18:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Sve to moglo bi usloviti ozbiljne probleme u radu ovog Univerziteta. Dakle, nema govora o tome da vlast udara na Univerzitet Mediteran, nego je riječ upravo o suprotnom: Univerzitet Mediteran je u problemima zbog Atlas Grupe! Ovo je jedino ispravan rezon, sve ostalo su spekulacije. Te spekulacije će i studenti i profesori lako prepoznati jer su ugovore sklopili sa Unvierzitetom Mediteran, čiji je osnivač članica Atlas Grupe, a ne sa „vlašću.“ Dakle, ako se Mediteranu, zbog nesavjesnog poslovanja njegovog vlasnika, blokira račun i ako se na taj način onemogući normalno funkcionisanje Univerziteta, odnosno odvijanje nastave, to je onda problem koji je stvorio osnivač, a ne neko drugi i to je svima jasno'', govori Novović.

Kako dodaje, upravo zbog toga, izražava bojazan i zabrinutost šta će se, u tom slučaju, desiti sa 1 500 studenata i oko 110 nastavnika. 

''I za skupštinskom govornicom i sada izražavam nadu da se to neće desiti, jer mladi ljudi koji su upisali ovaj Univerzitet, koji plaćaju školarinu, nijesu krivi za neodgovorno ponašanje vlasnika. Sve ostalo što se navodi u saopštenju su spekulacije i politikanstvo.  Uostalom, puno bi bolje bilo da smo od Atlas Grupe čuli argumente i riječi ohrabrenja za studente i nastavnike. A što se tiče rečenice iz saopštenja da će „svim silama braniti Univerzitet“ poručujemo im da se ne opterećuju previše: neka se nastava redovno odvija, neka se isplaćuju plate, plaća porez i sve će biti u redu. Studenti i profesori će biti zadovoljni, a Država srećna što ima takav Univerzitet'', zaključije Novović 
 

Komentari: 3

Surinam

22. 02. 2019 - 19:32

Novoviću, pošalji im Duška Bjelicu da ih preporodi kao državni što je.
Dorcilo

22. 02. 2019 - 20:39

Zena ove moralne "gromade" , inace doskolovana uciteljica, je prilikom konkurisanja za stan na UCG gdje je zaposlena, dostavila laznu dokumentaciju. To je javno iznio tadasnji rektor Miranovic-ćoro. Toliko o etickom sklopu Radulove gospođe.
Sado

22. 02. 2019 - 22:25

Cinji mi se da ti gazda ima 3-4 stotine iljada duga na firnu? A i na vakultet sto drzi sa Vesom Napoleonovim....
Novi komentar