Nikolić: Šarkić, Perović i Hodžić samo dekor opozicije

Javni nastupi organizatora protesta posljednjih dana jasno su pokazali da se ne radi o građanskom već o političkom djelovanju u svim aspektima, poručuje poslanik DPS-a Miloš Nikolić. 
Objavljeno: 22. 02. 2019 - 19:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Njihov vokabular je u potpunosti politički a ne građanski, i predstavlja sublimat onoga što opozicija decenijama bezuspješno ponavlja.

Zahtjevi koje ističu su svojevrsni politički pamfleti, što je potpuno legitimno ukoliko se i formalno definišu kao politička partija. Jedan od organizatora protesta Džemal Perović čak precizno kaže da „predstavnike inicijativnog odbora vidi u novoj Vladi“, što su takođe političke aspiracije", kaže on.

Partijsko djelovanje se najbolje vidi u organizacionom pogledu, tvrdi Nikolić. 

"Po sopstvenom priznanju, oni se oslanjaju na infrastrukturu opozicije i finansijsku podršku, od plakata, preko autobusa, do bine...

Sada je svima jasno da iza protesta ne stoje Omer Šarkić, Džemal Perović, Demir Hodžić i drugi koji se tako predstavljaju, već da je minorni pokret URA od početka manipulisao njima sa sviješću da nema autoritet kod građana, krijući se iza navodnog inicijativnog odbora koji su, kako sami kažu, organizovali jednom „čat konferencijom“.

Tu namjeru da URA prikriveno djeluje iza navodne građanske inicijative prozreo je njihov dojučerašnji partner Aleksa Bečić koji otvoreno pokušava da preuzme inicijativu. U tom cilju okupio je i manje političke subjekte na čelu sa Miodragom Lekićem i Vladimirom Pavićevićem, osmislio svoj slogan, i krenuo u partijsku kampanju na lokalnom nivou. Naravno, DF sve to vidi, i uključuje se u akciju dovođenja aktivista iz svih opština, oslanjajući se na iskustvo iz 2015. i 2016. Osnovane su tvrdnje i da su uloge ovako podijeljene u skladu sa scenarijom inostranog reditelja koji ovo sinhronizovano radi sa protestima u susjedstvu. Izgleda da je ovoga puta važnija uloga dodijeljena Demokratama u odnosu na DF, mada su realnije procjene da Bečić pokušava da prevesla lidere DF i da stane na čelo opozicije „mirnim putem“, bez oporih riječi i svađa na koje se svode njihovi odnosi, s krajnjim ciljem da ih iskoristi i da se neligitimnim putem dočepa vlasti", navodi Nikolić. 

Tvrdi da su Perović, Šarkić, Hodžić i, kako kaže, isturena grupa anonimusa samo dekor opozicije.

"Ipak, pitanje je dana kada će isplivati na vidjelo samo trenutno potisnuti antagonizmi i nesuglasice između opozicionih partija, koje građanima ne nude ništa drugo osim rušenja vlasti po svaku cijenu. Dometi takve politike dobro su poznati većinskoj crnogorskoj javnosti.

Kad je riječ o protestima, vidno blijedi uloga njihovog političkog pokretača, koji iz Londona obećava zlatna brda i doline, sve uz snažnu podršku nezavisnog poslanika Rudovića. Iako se iz petnih žila upinje da podrži proteste, nudeći Crnoj Gori spasilačke usluge, ovi istureni organizatori su se ogradili od njega i okarakterisali ga kao tajkuna.

U datim okolnostima veoma je važna uloga ključnih međunarodnih partnera koji bezuslovno traže da se stvari rješavaju isključivo kroz dijalog, u okviru institucija sistema, afirmišući rezultate koje Crna Gora postiže na unutrašnjem planu i njen značajan doprinos stabilnosti regiona", navodi Nikolić. 

Komentari: 4

RS 3

22. 02. 2019 - 20:49

U svakom žitu ima kukolja...
Hildo

22. 02. 2019 - 22:22

U oci ti se vidi bistrina.
Mali Sveto

22. 02. 2019 - 22:32

Kako su se podijelili. Mali Sveto napada URA-u i Abazovića, a Marta "karta" Demokrate i Bečića. To vam je cijena loše odrađenog posla juče na Skupštini, kada ste "u godini svinja" pokazali svoju nepristojnost i očigledno "prevrnuli korito". Ne sumnjamo da ćete sjutra neđe iza zavjesa ili roletni "firkati", da biste prbrojili, za razliku od vas, slobodne građane. Imaćete što brojiti.
nikac

22. 02. 2019 - 22:42

Ne znam što se pokazuje ali znam da se pokazala velika krađa i krupcija u jednoj partiji. Mislim da je to bila tema zasijedanja skupštine. To bi ovi poliltičari u pokušaju trebali znati. Tako mladi a već moralno posrnuli.
Novi komentar