Nastavljeno suđenje po tužbi Irene Radović za mobing

Saslušan viceguverner Radonjić

 Viceguverneru Miodragu Radonjiću nije poznato da li je guverner Radoje Žugić vršio pritisak na Irenu Radović dok je bila na funkciji viceguvernerke, niti da li je tražio da selektivno kontroliše banke. Ne zna ni da li su Radović zaobilazili u obavljanju poslova, ni da li su drugi viceguverneri preuzimali njene nadležnosti, kao ni da li su zaposleni iz njenog sektora premještani ili smijenjivani bez konsultacije s njom
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 06:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nikada nije vidio da se guverner ili neko od viceguvernera nekulturno ponio prema Radović ili kritikovao njen rad. 
- Nije mi poznato da je bilo ko imao primjedbe na rad tužilje. Imali smo saradnju u vezi ino plaćanja i naša komunikacija je bila efikasna – kazao je viceguverner Radonjić. 
Na pitanje Radović da li dijeli stav Centralne banke koji je iznijet u podnesku da je ona nemoralna kao žena, Radonjić je tražeći zaštitu od suda kazao da ne želi da se izjašnjava o bilo čijem moralu. Iako je naveo da je za implementaciju međunarodnih standarda bila važna procjena uticaja na banke koju je trebalo da sačini sektor za kontrolu banaka, a koja, prema tvrdnjama Žugića, nije bila sačinjena, Radonjiću nije bilo poznato da je bilo ko radi tog propusta bio kritikovan i da li je radi toga dovođena u pitanje kompetentnost Irene Radović. 
Nema ni saznanja da nakon toga Žugić i Radović nijesu komunicirali. Na pitanje Radović da li zna da je guverneru ta procjena poslata četiri dana prije sjednice, Radonjić je kazao da ne zna. Na pitanje suda koji su bili motivi Žugića da superviziju banaka prenese na sebe, Radonjić je odgovorio da ne zna.
 - Kada sam izabran za viceguvernera, fokusirao sam se na svoj sektor. Nakon promjene Zakona o CBCG guverner je odlučio da preuzme kontrolu banaka. Tada mi nisu bili poznati motivi i ne znam da li se vodio kvalitetom rada Radović. Nakon nekog vremena stekao sam utisak da je ta odluka donijeta zbog bitnosti sektora, ali to je moj utisak. Nije mi poznato da je ocjena rada Irene Radović uticala na njegovu odluku - kazao je Radonjić. 
INICIJATIVA ZA RAZRJEŠENJE
On je, po sopstvenom priznanju, zajedno sa eksternim članom Savjeta CBCG, pokrenuo inicijativu da se preispita angažman Irene Radović, jer se posljednjih nekoliko sjednica Savjet bavio nemonetarnim pitanjima. 
- Na jednoj sjednici Savjeta Radović je podnijela 18 amandmana za promjenu Statuta CBCG, koji su bili u suprotnosti sa zakonom. Nakon više od dva sata izlaganja rekla je: „Ovako će vam svaki Savjet biti“ sa akcentom na vam, što mi je ukazalo da se ne osjeća dijelom tog organa - kazao je Radonjić. 
Objasnio je da se na sjednici razgovaralo u više pravaca, pa se zajednički došlo do razloga koji su navedeni u prijedlogu za njeno razrješenje. Smatrali su, kaže, da se Radović nije najbolje uklopila u poslove su pervizije, ni u poslove novog sektora za kontrolu pružanja finansijskih usluga.
Opširnije u Pobjedi
 

Komentari: 1

Radnik

23. 02. 2019 - 10:56

Iniciras neciju smjenu na tako visokom nivou jer se ne uklapa u kolektiv. Sve si rekao Radonjicu. Ova zena ce dobiti i presudu za mobing, zivi bili pa vidjeli. Ne staju iza nekog tako olako ambasade Njemacke, SAD i Velike Britanije.
Novi komentar