IGRE BEZ GRANICA: Odbjegli tajkun „ukinuo“ jedan od najgledanijih TV formata „Ukrštene riječi“ na Prvoj televiziji

Knežević slagao, novinari otkazali učešće u emisiji

 Odbjegli biznismen i bankar Duško Knežević juče popodne koncernu Vijesti poslao je obavještenje da mu je otkazano gostovanje u emisiji TV Prve „Ukrštene riječi“, autorke Vesne Rajković, iako ta informacija nije bila tačna.
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 06:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan od učesnika ove emisije, urednik Dana Nikola Marković potom je, takođe, u izjavi za Vijesti otkazao dalje učešće u „Ukrštenim riječima“, a onda i novinar Monitora Zoran Radulović. 

MEJL 

Knežević nije obavijestio urednicu emisije Rajković o dopisu Vijestima, niti je o tome bila obaviještena direktorica Prve televizije Sonja Drobac. Pokušavajući da razjasni „igranku“ koju su organizovali Knežević, Vijesti, urednica ,,Ukrštenih riječi“ je objasnila da gostovanje Kneževića nije otkazano već odgođeno za drugi termin i to njegovom krivicom. 

Ona je Vijestima proslijedila mejl dostavljen Press centru Atlas grupe, s kojim je dogovarano Kneževićevo gostovanje u njenoj emisiji.
 - Pogrešna najava emisije od strane gospodina Duška Kneževića, tokom lajv nastupa na Instagramu, potom nedolazak sinoć na dogovorenu probu koju je čekala tehnička ekipa televizije, odsustvo svakog objašnjenja zašto se to dogodilo, te predlog da se prva proba veze uradi sat vremena pred emisiju kada nije moguće napraviti bilo kakvu ozbilniju tehničku korekciju, što nas dovodi u nerazuman rizik, čini da je realizacija emisije 25. februara nemoguća. Žao mi je što dolazi do ovakve situacije, ostajem otvorena za naknadne dogovore – napisala je ona Kneževićevom prees centru. 

Isti mejl, kako je kazala, dostavila je i svim stalnim učesnicima emisije – glavnom i odgovornom uredniku Pobjede Drašku Đuranoviću, glavnoj urednici TV Prve Sonji Drobac, zamjeniku urednika Dana Nikoli Markoviću i jednom od urednika u Monitoru Zoranu Raduloviću. 

Iz Atlas grupe, međurim, saopštili su Vijestima da je otkazivanje gostovanja obrazloženo „banalnim razlozima“, poput toga da Knežević nije bio dostupan za tehničku provjeru skajp veze, odnosno to što je emisiju najavio na svom Instagram profilu za četvrtak umjesto za ponedjeljak.
 - To je suviše providno objašnjenje odluke TV Prva da ne dozvoli da g. Knežević, nakon što su u istoj emisiji gostovali g. Đukanović i g. Katnić, odgovara na pitanja novinara i iznese sve detalje afere „koverta“ i ostalih kriminalno-korupcionaških poslova u kojima su učestvovali g. Đukanović i njegovi najbliži saradnici. Za tehničku provjeru veze na raspolaganju je bilo više od tri dana – naveli su oni.
 
OBRAZLOŽENJA 

Marković je Vijestima sinoć kazao da ga „posebno brine nevjerovatan pritisak od strane vlasti ali i pravosudnih organa kada je u pitanju izvještavanje medija o ovoj aferi“.

 - Poziv Dušku Kneževiću za gostovanje upućen je na moje insistiranje jer sam smatrao da sve strane u ovoj aferi treba da kažu šta imaju. To je osnovno novinarsko pravilo. Pošto se to nije dogodilo smatram bespredmetnim svoje dalje učešće u pomenutoj emisiji i zato je napuštam - saopštio je Marković koji je ustvrdio i kako su se „pritisci na medije intenzivirali posebno nakon medijskog nastupa Đukanovića i Katnića“. 

Zoran Radulović je rekao da, prema informacijama koje ima, intervju sa Kneževićem nije otkazan nego odgođen zbog tehničkih razloga. 
- Smatram, ipak, da bi odlaskom bilo koga od petoro učesnika „Ukrštenih riječi“ realizacija tog intervjua postala bespredmetna. Time bi - zbog nemogućnosti da ispunimo obećanja data i sebi i drugima - dalji nastavak serijala izgubio smisao - kazao je Radulović. 

Sonja Drobac sinoć je saopštila Pobjedi da nije bilo govora o otkazivanju emisije.
 - Jedini koji dogovore nije poštovao je gospodin Knežević. U četvrtak je, kako je autorka emisije prethodno dogovorila sa njegovim predstavnikom, bila zakazana tehnička proba. Naša ekipa bila je na svojim mjestima i čekala dolazak druge strane. Nijesu se pojavili. Reagovanje gospodina Kneževića samo je još jedno u nizu nekorektnih ponašanja. Počelo je lažnim navođenjem termina emisije, koji nikada nije dogovaran, nastavljeno nedolaskom na probu, potom izostankom svakog objašnjenja zašto se to dogodilo i na kraju ultimativnim zahtjevom da se tehnička proba radi u ponedeljak, u 19 sati, iako znaju da tada uživo ide naša centralna informativna emisija. Pored toga, tehnička proba u tako kratkom vremenu nosi ogroman rizik jer korekcije nijesu moguće. O svemu tome postoji pisani trag – saopštila je Drobac. 
Poručila je da TV Prva neće odgovarati na Kneževićeve provokacije. 
- Političke i igre moći nijesu ono u čemu Prva televizija učestvuje – zaključila je ona.

Đuranović: Tajkunske laži i prevare

- Izgleda da su mnoge istine Duška Kneževića, baš kao i ova koju je ekskluzivno dao ,,Vijestima“ – gola laž. Da je imao zrnce kuraži, odgovaralo bi mu da se pojavi u bilo kojem terminu; da je zadržao trunku poštenja ne bi drugima poturao svoja kukavičja jaja. Ako je nekome bilo što nejasno, valjda je sada sve ogoljeno. 

Kao što brine za svoje saradnike koje je gurnuo u zatvor, ili što kuka nad deponentima koje je bezočno opljačkao, tako i sada ,,iskreno“ žali što mu je zabranjeno da gostuje u emisiji u kojoj očito nije ni mislio da se pojavi. Bijedno da i ne zaslužuje duži komentar - kazao je glavni i odgovorni urednik Pobjede Draško Đuranović. 

On napominje da jedino žali što je televizijski format ,,Ukrštenih riječi“ neslavno završio ovogodišnju sezonu. 
- Žalim što je Knežević prevarantskim metodama, u sadejstvu sa svojim javnim i tajnim medijskim konsultantima, uspio da razbije nejgledaniji televizijski format ,,Ukršetne riječi“ u kojem su se novinari različitih političkih uvjerenja, pa i svjetonazora, ipak pristojno neslagali - zaključio je Đuranović.
 

Komentari: 18

Sveti duh

23. 02. 2019 - 07:42

Toliko o hrabrosti. I to nakon njih dvojice, dakle u debeloj je prednosti da može da izvrdava kako hoće
Sveti duh

23. 02. 2019 - 07:44

I hvala mužu Vanje Ćalović što neće više biti di emisije. Držimo ga za riječ, ako je moguće
"Kolege kriminalci"

23. 02. 2019 - 08:19

Svaki kriminalac , ne samo iz CG, kada kod poželi može u CG doboiti podršku i zaštitu. To im svakodnevno pružaju Željko i njegove "Vijesti" i tzv novinari. Naslovnu stranu dobijaju čak i oni sitni obijači trafika iz Spuža, a dovoljno je da samo dostave ceduljicu, a Željko i njegovi medijski .......i će napisati tekst. Tako i ovaj iz Londona ima dnevno bar 5-6 naslova dnevno na portalu. Čak i više.. Još malo pa će Željko objaviti kada Duško pr..., a za tu radnju će optužiti Mila i DPS. Đoko Orlandić
Glasac

23. 02. 2019 - 09:01

Ovdje NVO vrse funkciju opozicije, a mediji hoce da zamijene zakonodavnu vlast, pa bi Dan i Vijesti da tv studio zamijeni sudsku dvoranu a Markovic da izigrava Katnica. Nekada mi se cini da je vlast ovdje mnogo manji problem od nekihnstruktura koje su se totalno izvitoperile.
Boki

23. 02. 2019 - 09:03

U kaljuzi svojih lazi vuče i ove blavore koji mu vjeruju.A u lazi su kratke noge.Iscrpio je svoje"snimke" i prevare.Krug se zatvorio.Jednom rijecju Di Kej je nevidjeni lazov,prevarant i manipulator.Ocigledno je da je scenario ovoga odavno pripreman jer se covjek pripremao za svoj krah i sada pokusava da sve prebaci na politicki teren.To mu je bila jedina slamka spasa.Ali...
Tara

23. 02. 2019 - 09:14

E moj Djuranovicu skim si S'edio..sa najvecim manipulatorima..vec20godina..koji se zove Markovic iz DAN-a i Monitora.. Vi ste sebe ponizili..a i g,Djukanovic..i g.Katnic..da su odgovarali na pitanje ovih pataloskih-antidrzavnih lazova..
crnogorac

23. 02. 2019 - 10:05

Sada je barem sve jasno da se hoce rusiti Crna Gora, a ne vlast. Ne mogu preboljeti nezavisnost i okrenutost ka zapadnim zemljama. Sa crnim djavolom bi se udruzili cetnicko popovska velikosrbska bratija. Dali bi i Abazovicu da je na celu, jer znaju da bi ga poslije lako makli. Nece moci. Izgubili ste 41g izgubicete uvijek.
Ljubitelj tutusa

23. 02. 2019 - 10:16

Ocigledno je da ke Knezevic htio imati emisiju u svom formatu, onakvu kakva bi mu odgovarala. Markovic bi mu bio asistent za takav naum. Kada to nije uspjelo, "novinar" Markovic je izasao iz emisije... Kako "novinar" Markovic zeli da se cuju sve strane, kako on to kaze, cikam ga da organizuje neke svoje Ukrstene Rijeci sa Ananijem Nikicem putem Skypa jer javnost ima pravo da zna, kako nam docira "novinar" Markovic, da li je Ananije Nikic uteka ili je kidnapovan od strane Rusije ili vanzemaljaca. Javnost ima pravo da zna, sto se desilo sa prevodiocem Nikicem, zar ne "novinaru" Markovicu?!
Rješenje

23. 02. 2019 - 10:18

Imate jednostavno rješenje da održite "Ukrštene riječi". Umjesto Markovića i Radulovića pozovite Ranka Đonovića, čuvenog političkog analitičara i onoga Trifunovića, što predaje bezbjednost "na tri kontinenta"
Sveti duh

23. 02. 2019 - 10:44

To je manir iz Srbije. Ne radimo tako nego pošteno
nijesi me valjda

23. 02. 2019 - 14:46

Ubjedio u svoje i poštenje naših političara.Trebaš biti ili previše glup ,ili previše plaćen i zadužen da bi im jednu vjerovaoALI POČELO JE DA SE LJULJA ....svanuće sunce i ođe!!!!!
Sveti duh

23. 02. 2019 - 19:07

Ao iznervirah te
Boki

23. 02. 2019 - 10:47

Vazno je da Psiho /Komneniic/na Vijestima ima "objektivne"goste i lijepo ih je slusati i gledati.Aj..
Djuro Vučinić

23. 02. 2019 - 11:16

Nije mi jasno sakrivanje identiteta pod Nic "Rješenje"... Nijesam Đonovićev advokat,ali me upućuje na to da ste neki " pokvarenjak" iz njegove neposredne blizine,kome ne odgovara njegovo razmišljanje. Moramo se navići da poštujemo drugačija mišljenja,bez ataka na ličnost. Vi ste slučajno povod mojeg reagovanja,jer oko ovog problema namjerno urušene Vesnine emisije vidim niko se imenom nije potpisao. Kakvi ste Vi to ljudi,da sebi dajete za pravo potezat bilo čije ime i dijelit moralne lekcije bez sopstvenog identiteta,osim g Orlandića.
@

23. 02. 2019 - 12:53

Djuka brate, jesi li ti po nalogu Mila formira, zajedno sa Vlahovicem i Purkom Crnogorsku partiju, da biste oskunli koji glas od URA- e i SDP.Sada kada ste procitani i kada vam ne moze bit, bjezis.O tome ti nama pricaj, pusti ukrstene. One se rjesavanu u dokolici.
J. Svift

23. 02. 2019 - 14:25

Ovo nevrijeme po c.g.je boziji znak upucen onima koji bi da ruse boziju drzavu i obogotvorenu vlast u njoj. Pokajte se zbog tih zlih namisli i odustanite od vecerasnjih protesta i bogohuljena. Dominus et deus!
Liberal

23. 02. 2019 - 14:30

Kada će ova država početi da se obračunava sa izdajnicima koji joj rade o glavi??!! Koliko lako dozvoljava da pojedini ruše što su generacije pravile. Drzavnost Crne Gore je mukom stvorena, jako ćemo je i braniti.
Jack

24. 02. 2019 - 06:14

Polakote drpsovci..definitivno se raspadate i bice muke
Novi komentar