Gradske službe od ponoći rade na otklanjajnju posljedica nevremena u Podgorici

Ekipe gradskih preduzeća i nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u kasnim večernjim satima zadesio Podgoricu.
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 13:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stoga su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u funkciju Operativnog štaba za vanredne situacije Glavnog grada koji koordinira planom aktivnosti i mjerama koje se kontinuirano sprovode kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju. U svim djelovima grada intenzivno se radi na sanaciji nastalih šteta i ublažavanju posljedica nevremena, čemu su posebno doprinijele i preventivne mejre koje su gradske službe i društva preuzele u susret nevremenu.

Jak vjertar je najviše problema i štete izazvao lomljenjem grana, čak i čitavih stabla, pa su ekipe gradskog Zelenila posjekle i uklonile polomljena stabla i grane na Bulevaru Mihaila, Rovačkoj ulici, na Marezi, Ulici SKOJ-a, Ulici Španskih boraca, Bracana Bracanovića, Bulevaru Svetog Petra, na putu Radomira Ivanovića, u Bloku V, Ulici Blaža Jovanovića, Bulevaru Revolucije, Moskovskoj ulici, Ulici Slobode, na Bulevaru Serdara Jola Piletića, a dežurne ekipe su konstantno  na terenu i nastaviće sa aktivnostima  na uklanjanju  polomljenih grana i stabala kako bi omogućile redovno i nesmetano funkcionisanje u gradu. Takođe, ekipe gradskog preduzeća Ćistoća preduzimaju sve aktivnosti kako bi očistili gradske saobraćajnice i ulice od posljedica nevremena.

Nevrijeme je prouzrokovalo i štete na javnoj rasvjeti, bilbordima i semaforskoj signalizaciji na čijoj se sanaciji takođe intenzivno radi.

Zbog toga posebno apelujemo da tokom nevremena građani izbjegavaju parkiraje automobila pored stabala drveća i stubova javne rasvjete, kako bi se izbjegle sve eventualne negativne posljedice, kao i kretanje pješaka parkovskim površinama, ispod drvoreda i sl. u cilju njihove veće sigurnosti i bezbjednosti.

Komentari: 1

Ime

23. 02. 2019 - 15:16

Zaista je sramno kako su i najavu nevremena Vijesti, IN4S i DF koristile da pripišu navodnim lažima DPS. Ludilo nema granice.
Novi komentar