Predsjednik Crne Gore

Đukanović: Rijaliti tema ima za cilj skretanje misli o boljoj budućnosti

U toku je jedanaesta sjednica Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista Crne Gore.
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tema je „Strukturne reforme u administraciji, obrazovanju, zdravstvu i socijalnoj politici“.

Sjednicu je otvorio predsjednik partije i Crne Gore Milo Đukanović.

Tema za sjednicu, poručuje lider DPS-a Milo Đukanović, odabrana je kako kaže, logično i odgovorno. Dodaje i da se održava se trenutku, kada je, kako kaže, zahvaljujući neodgovornom dijelu crnogorske javnosti ponuđena jedna rijaliti tema, koja bi cijelo društvo, kako kaže, trebalo da skrene da misli o boljoj budućnosti.

"Dakle, na ovaj način kao politički najogovorniji dio crnogorskog društva, pokazujemo neslaganje sa tim i umjesto toga pokazujemo da smo usredsređeni na suštinska pitanja daljeg razvoja i osnovne funkcije koje svaka odgovorna vlast ima u svakom društvu. A to je stvaranje uslova za novi kvaliet života", poručuje Đukanović.

"Želim da kažem da je tema pažljivo i odgovorno odabrana. Smatramo da je to najbitnija pretpostavka za brži i energičniji tempo demokratskog razvoja, stvaranje uslova za bolji kvalitet života građana. Pitanje strukturnih reformi jedno je od najvažnijih. Strukturne reforme znače redefinisanje odnosa između politike i ekonomije. Dio smo već obavili. Sada smo na terenu kada treba građanima da obezbijedimo novi kvalitet usluge javne administracije zdravstva, obrazovanja i novu socijalnu politiku. Takođe, cilj je i zadržavanje postojećeg tempa rasta. U tome smo u značajnoj mjeri uspjeli zbog direktnih stranih investicija", poručio je Đukanović.

Kaže kako sada treba razmišljati  o tome šta je to što može pomoći našoj konkurentnosti.

"Šta možemo da uradimo? Možemo da smanjimo troškove. Pored troškova, ovo pitanje je značajno i zbog tema koje traže nužnu akciju, kao što su socio-političke teme. Ovdje jedino pomaže odlučnost", kaže Đukanović.

Đukanović smatra i da se moraju racionalizovati troškovi javne administracije, socijalna davanja, ali i detaljno analizirati budžetska izdvajanja za zdravstvo i obrazovanje.

“Sada je na dnevnom redu pitanje naše sposobnosti da kreiramo rješenja koja će ovdje brže voditi ekonomskom rastu, ka ekonomskom i društvenom razvoju i u finalu ka novom kvalitetu života naših građana”, rekao je Đukanović.

Pravedno je, smatra lider DPS-a, da se na tu temu polažu najvažniji politički ispiti i danas i u narednom periodu.

“Ja sam duboko uvjeren da DPS zbog svojih kvaliteta i zbog slabosti konkurencije i danas apsolutno ima najbolje potencijale da da odgovore na ta pitanja”, rekao je Đukanović.

Uskoro opširnije

Komentari: 15

Rijaliti

23. 02. 2019 - 15:39

Da mnogi vi iz vlasti nijeste bile dio rijalitija ne bi danas bilo ni skretanja sa zacrtanog luta u buducnost. Sami ste krojili sudbinu. Sudbina je vazda u nasim a ne u tudjim rukama
Stars

23. 02. 2019 - 17:14

Dje su botovi, jedu li svi na ovoj sjednici, nema nijedan minus a pljuje se po vama... au, bice posledica, nece biti Smokija vise
400 god

23. 02. 2019 - 15:54

Ako bi ocjenjivali naše zdravstvo onda bi ocjena bila 2 - , Socijalna uredba , 1+ , Korupcija 5+ , Bezbjednost u državi 3+ , Funkcionisanje svih institucija 2+,
Ili ja dobro nevidim

23. 02. 2019 - 16:04

Ili mi se čini da je ta svijetla budućnost MRAČNA
CITAT

23. 02. 2019 - 16:07

Čuveni britanski diplomata ser Ajvor Roberts poručio je da predsjednik Crne Gore pripada prošlosti i da je potreban lider čiji integritet nije doveden u pitanje(z intervjua za POLITICO)
Trubaci - bez nota

23. 02. 2019 - 20:58

Citat koji ste naveli, mogao bi da vazi vise za Beograd i Srbiju, jer su tamo najvaznije face (od koji sve zemlje okruzenja trpe stetu),ucenici Milosevica (Daca-koferce) i Seselja (Vucko-potrcko). Inace "Politika" je poznata koa rezimski list u Bgd.
GLUPSONE

24. 02. 2019 - 08:45

POLITICO je Američka novinska agencija
CITAT

23. 02. 2019 - 16:09

Epoha balkanske politike u kojoj je njegova karijera stvorena je bila epoha snažnih ljudi, netransparentnosti, zaobilaženja pravila i nedostatka odgovornosti. Ako Crna Gora želi da postane punopravna članica Evropske unije, trebaće joj drugačiji tip lidera i drugačija politička kultura”, poručuje Roberts.
Objektivni

24. 02. 2019 - 00:20

Hvala gosoodine Roberts. Primili smo k' znanju vase misljenje. Nase lidere cemo mi birati. Na izborima . Nijeste koliko znam odusevljeni ni Zemanom ni Orbanom ( da ne pominjem Trampa ) ali njih biraju njihovi glasači . I tu se zavrsava sva priča. Veliki dio Britanaca je glasao protiv izlaska Britanije iz EU ali narod je bio za to i zavrsena prica . Bilo je protesta , zalbi , svega no nikom nije palo na pamet da na ulici mjenja vladu koja ce da ponosti - Bregzit . Tako to ide gospodine Roberts . Vi ste uzor demokratije i parlamentarizma i od vas ucimo .
TARA

23. 02. 2019 - 16:31

Što će njemu kultura viđi kako je zgodan-mi ga volimo
Tara

23. 02. 2019 - 18:42

nemoj u moje ime da komentarises..!
3695

23. 02. 2019 - 16:37

Predsjednice mozete li uzurbati novi zakon o PDVu ako se uskoro ne izglasa crknut cu od gladi ili cu se zapaliti uspred Vase rezidencije
ajde

23. 02. 2019 - 19:55

POLAKO -GLEDAŠ KAO IZ TUĐE GLAVE-REKAO TI JE HAN PRTI POLAKO-VIDI SE TO PO TEBI-..................
Nikola

23. 02. 2019 - 21:31

Vec 11 godina plate nijesu porasle. Sav nominalni rast 'pojela' je inflacija. Sadasnja primanja za tri odsto su realno manja od onih sa kraja 2017. - zvanicni podatak MONSTAT-a. Ovo nije moje misljenje - ovo su cinjenice. Za to vrijeme Vas sin, Predsjednice, otvorio je vise firmi u oblasti privrede koja postoji jedino zato sto je 'debelo' subvencijama pomaze drzava i time osigurava sigurnu dobit privatnicima na racun gradjana. Uz to, prije par godina, Vasem bratu je po veoma sumnjivim okolnostima iz budzeta CG isplaceno 10 i po miliona eura!!! Suma o kojoj 99,9 odsto Crnogoraca moze samo da sanja, ako i u snovima moze da pojmi toliku kolicinu novca! Zbog ovog sramnog slucaja, treba li to uopste isticati, nije odgovarao niko iz tadasnje vlasti! DPS jeste manje zlo, ali manje zlo uvijek ima tendenciju da postane vece. Partija na cijem ste celu ubrzano se priblizava tom prelomnom momentu.
lolo

24. 02. 2019 - 05:43

Admine ne pustaj bas svakoga da komentarise za cop paste botovskim naklapanjima. Rast gdp je evo druga godina oko 4.5 sto je nivo koji zadovoljava da bi lagano stizala evropa. Tacno je da su ovo izmisljene realiti teme kreatora paralelne stvarnosti Vijesti, Dana i cetnickija biltena in4s i td. Opsesivnost Djukanovicem koci razvoj demokratije ali to se nikako ne moze njemu prebacat vec opsesivnima koji evo desetak godina ne patisu. zalud sutske presude zalid cinjenice. Vodi se hajka i to nije dobro, posebno za opoziciju kojoj se daju nade i pumpa ego.
Novi komentar