VIDEO

Brajović: Uvođenje tehnologija u škole obogatiće znanje učenika

Sastanak Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi – PS SEECP, kojim predsjedava poslanik Skupštine Crne Gore Radule Novović, održan je danas u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 17:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku, koji je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, razgovarano je na temu: „Nauka i nove tehnologije u službi obrazovanja za XXI vijek“.

Brajović je u govoru istakao da je obrazovanje nukleus razvoja jednog društva.

“Svjestan sam da uvođenje novih tehnologija u obrazovni sistem obogaćuje i olakšava valorizaciju znanja, kako učenika, tako i nastavnog osoblja. Međutim, taj proces ne smije biti sproveden olako, već traži temeljni i sistematski prilaz”, dodao je on.

Prema riječima tovovića, nauka i tehnologija su oblasti na kojima počiva prosperitet ljudske zajednice.

“Politički, društveni i ekonomski napredak, tokom ovog milenijuma, zavisiće od intelektualnog potencijala narednih generacija mladih ljudi, odnosno, može se reći da intelektualni kapital građana predstavlja pokretačku snagu 21. vijeka”, kazao je Novović.

Novović je takođe naglasio, da u eri globalizacije i brzog tehnološkog napretka, kada naučno-tehnička dostignuća prožimaju sve segmente ljudskog života, izgradnja inovativnog društva zasnovanog na znanju, primarni je faktor društvenog, ekonomskog, obrazovnog i kulturnog razvoja.

PS SEECP uspostavljena je 2014. godine u Bukureštu, kao rezultat višegodišnjeg rada zemalja učesnica na institucionalizaciji parlamentarne dimenzije ove inicijative iz 1996. godine.

Komentari: 1

Kratko pamćenje

23. 02. 2019 - 18:06

"Obrazovanje je nukleus društva" a šehovići kroje to obrazovanje "odoka", kao i prethodnici. Migo Koverta je imao tzv. "giljotinu". Takve "reforme" neznalica su napravile da momentalno imamo haos u prosvjeti. Umjesto u školi djeca sada imaju produženu nastavu kod privatnika za 150€ mjesečno.
Novi komentar