Protest "1 od 5 miliona": U društvu vladaju egoizam i pohlepa

Dvanaesti protest “1 od 5 miliona” počeo je okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su građani krenuli u protestnu šetnju.
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 19:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su Uzun Mirkovom ulicom stigli do Pariske, a potom skrenuli u Ulicu kneza Sime Markovića i stigli do Brankove ulice.

Prije početka šetnje, na platou su održani govori.

"Dobro veče, časna i hrabra Srbijo. Zdravstveni radnici su odlučili da podrže mirne proteste jer smo nezadovoljni statusom i položajem, i uslovima u kojima liječimo ljude. Svima smo se obraćali, ali niko nije odgovorio. Moje poštovanje hrabroj i časnoj Srbiji koja je izašla na ulice. Prijeti nam propast sistema, a napuštanje Srbije nije više stvar principa trbuhom za kruhom, već je razlog bahatost i bezobrazluk sa kojima smo suočeni. Tome treba stati na put", rekao je predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, koji se prvi obratio okupljenima.

Riječ je potom uzela potpredsjednica DS Dragana Rakić.

"Donosim vijesti sa političkog fronta, danas su svi odbornici formirali Asocijaciju i nas 680 je to potpisalo. Štiteći naše lokalne samouprave, štitimo cijelu Srbiju. Mi smo udruženje slobodnih građana, želimo da živimo u slobodi. Rekli smo ne kršenju zakona i gašenju slobode. Mi se nijesmo sklonili, savili ni prodali. Mi smo rekli ne mafiji, strahu, nasilju, ludilu..., rekla je ona i dodala:

"Molim vas, ne nasjedajte na laž da su svi političari isti. Ima nas koji vjerujemo drugačije, koji nećemo odustati, jer sloboda nema cijenu. Ni politike nijesu iste, djela su ono što se pamti, a nedjela ono što se kažnjava". 

Među govornicima bio je i psiholog Žarko Trebješanin.

"Srbiji nije potreban vladar već sistem u službi građana. Umjesto pojedinca, potrebne su nam institucije i vladavina prava. Živimo u društvu gdje su uništene ljudske vrijednosti. Gdje vlada primitivizam, egoizam, pohlepa i to se mora promijeniti", rekao je on.

Ove subote, građani će prošetati drugačijom trasom od uobičajene, pa će tako protestna kolona proći sljedećim ulicama: Uzun Mirkova – Pariska – Kneza Sime Markovića – Pop Lukina – Brankova – Terazijski tunel – Svetogorska – Takovska, a potom će proći pored zgrade RTS-a i Narodne skupštine i završiti kod REM-a.

Komentari: 1

Boki

23. 02. 2019 - 19:35

Dvolični ste sa ovim naslovima. Protesti su i u Podgorici ako ne znate, iz istih razloga, pa ne pišete ni slično. Medij ste sa nula uticaja i kredibiliteta
Novi komentar