Održan protest i u Budvi

Demokrate: Da zemljom vladaju narodne sluge, a ne tajkunske sluge

U Budvi je, u Starom gradu, danas održan protestni skup pod nazivom „Gotov je! Ne boj se.“, koji su organizovali Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a. Održavanjem ovog skupa nastavljena je realizacija Plana vaninstitucionalnog djelovanja Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske.
Objavljeno: 23. 02. 2019 - 19:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cilj održavanja skupa je i osnaživanje masovnog građanskog protesta koji se održava u Podgorici sa početkom u 18 časova. Skupu su prisustvoli poslanici, odbornici i drugi funkcioneri Demokrata, Demosa i Crnogorske, kao i veliki broj građana. Okupljenim građanima obratili su se Dragan Krapović, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Okupljenim građanima obratili su se Dragan Krapović, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

Bivši predsjednik budvanske opštine i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović, rekao je da su u Budvi „znali na koji način DPS dobija izbore decenijama unazad, znali za pritiske, koverte, znali i upozoravali na sve ogavne stvari koje rade da bi opstali na vlasti sa samo jednim ciljem – da pokradu sve resurse koji pripadaju gradu i državi“ i podsjetio na događaje uoči lokalnih izbora 2016.

protest-budva-2

„Mi smo pobjedu 2016. izvojevali upravo na ulici“, podsjetio je Krapović. „Evidentirali štabove DPS-a s angažovanim privatnim obezbjeđenjem i kovertama punim kriminalnog ili što reče Đukanović – „interesno-predusretljivog novca“. Nakon što smo otkrili i upozorili nadležne gdje se obavlja kupovina glasova, naočigled svih nas i naočigled policije koja koristi zgradu pored, nemoćno smo gledali kako svi naši pozivi institucijama da rade svoj posao bivaju ignorisani, a prijave odbačene. To je slika i prilika crnogorskih institucija. To nas čini tužnima“.

„Nisu uspjeli da nas pobijede u Budvi ni kovertama, ni prijetnjama, ni zloupotrebom institucija. Budvom danas upravlja legitimna i legalna vlast. Budva je danas mnogo bolje mjesto nego 2016. Taj boljitak, taj vrhunski interes građana je ono što je DPS kovertama poput Di Kejove otimao građanima Crne Gore. Sada moramo slobodu za cijelu Crnu Goru izboriti na ulici“.

Poslao je poruku svim građanima u Crnoj Gori – Svi u Podgoricu, ne boj se i odupri se, gotov je!

Nakon završetka skupa, kolona građana, na čelu sa liderima, nezavisnim intelektualcima i žrtvama progona DPS-a prošetala je ulicama Starog grada u Budvi.

Kako je Bečić kazao, Dragan Krapović je podnio ostavku da bi sačuvao opozicionu vlast, tako da se ostavka na javnu funkciju podnosi samo kada sprečavate da DPS dođe na vlast. On je imao poruku i za predstavnike vlasti u opozicionim opštinama u kojima postoje neki nesporazumi.

“Moja poruka je jasna: manite se trazavica i nesporazuma u ovom trenutku kada se DPS drma iz temelja i kada je diktator satjeran u ćošak. Sveti zadatak opozicije je da sačuva vlast u Kotoru, Herceg Novom, Budvi i Beranama, jer su to jedina ostrva slobode u našoj okupiranoj domovini! Vratiti vlast DPS okupatorima u tim opštinama značilo bi korak dalje od slobodnih izbora, i to bi bila izdaja opozicionih birača”.

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, ponovo je istakao da opozicija ne treba da se napada, već je potrebno da sarađuje i međusobno se dopunjuje.

“Lično sam primio u prethodnih nekoliko godina mnogo žestokih udaraca od kolega iz opozicije, kako na ličnom, tako i na političkom planu. Sve to ostavljam sa strane, to je iza nas, to je prošlost. Što se mene i Demokrata tiče, stavljam veto na sve međusobne napade u bilo kom obliku sve dok ne smijenimo vlast i oslobodimo našu državu i njene institucije. Zato, kolege iz SNP-a, DF-a, SDP-a, Ujedinjene i svi ostali, vjerujem da su svađe i prepirke iza nas, a saradnja, dopunjavanje, istrajavanje i pobjeda nešto što je naša budućnost”, kazao je Bečić.

Nakon završetka skupa, kolona građana, na čelu sa liderima prošetala je ulicama Starog grada u Budvi. Svi okupljeni su se nakon završetka skupa uputili za Podgoricu gdje su se od 18 časova pridružiti masovnom građanskom protestu „Odupri se 97000“.

Komentari: 3

D Moraca

23. 02. 2019 - 19:59

Nema tu nijednog Crnogorca .Jasno je ko rusi zemlju .
Vanja

23. 02. 2019 - 23:38

O kupovini glasova oni koji ih kupuju pred svake izbore,Ali ne pomaže im.Opozicija treba da zna da se u CG zna šta ko večera.Placate za glasove,a ti ljudi ponovo zaokruže DJUKANOVICA,niko vas ne krade ni potkrada.Niko pametni vam ne bi dao glas.Vrijedjate,omalovazavate kako svoju drzavu,tako i vlast.Trcite gdje se god može stići i traktorima da planete "ne daju nam vlast".Nikada nikakav program niste ponudili osim da rusite Djukanovica.Postoji karma,što ga više napadače sve dublje upadate u blato.
lolo

24. 02. 2019 - 06:05

Tuga sa biltenima demokrata i velikima parolama. Kasne jedno 30 i kusur godina. Mediji i njihova opsesicvnost su nagrdil opoziciju koja je zaostala u razvoj. Ni programa ni ideje, milo lopove i mi ili on, pobjede ne podjele i nezaboravni Banja sa 707 mjera najpametnijega zemljanina...stvarno TUGA!!!
Novi komentar