Nestabilno napajanje strujom

Pet od deset vazdušnih dalekovoda van funkcije u DG

Na sjednici Kriznog štaba Opštine Danilovgrad precizirani su dalji zadaci na otklanjanju šteta od olujnog vjetra, koji je prethodnog dana protutnjao bjelopavlićkom ravnicom i katunskom nahijom.
Objavljeno: 24. 02. 2019 - 17:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, kazala je da juče nije bilo odmora za opštinske službe i institucije, navodeći da su sve raspoložive snage su bile mobilne u slučaju potrebe i eventualnog nevremena.

Prema riječima načelnika Službe zaštine, Gorana Radulovića svi vatrogasci, podijeljeni u četiri grupe, radili su na uklanjanju drveća sa mjesnih puteva i saobraćajnica.

“Ujedno su uspjeli da lokalizuju čak 12 požara, deset na stambenim objektima i dva na niskom rastinju. Jedini problem predstavljao je nedostatak goriva, obzirom da benzinske pumpe nijesu radile zbog nedostatka električne energije”, naveo je Radulović.

On je kazao da su uvedena stalna dežurstva i da nastoje da, u okviru materijalnih i kadrovskih mogućnosti, svim građanima izađu u susret.

“U slučaju potrebe mogu pozvati na brojeve telefona 811-093 i 067/666-093”, istakao je Radulović.

I komunalci su imali pune ruke posla na uklanjanju granja i rasutog otpada kako u užem gradskom jezgru tako i na periferiji.

Direktor Komunalnog preduzeća, Miodrag Ćupić kazao je da su zaposleni u tom preduzeću pritekli u pomoć i porodici Galičić u naselju “Ciglana” kod Spuža, koja je ostala bez krova nad glavom, ali je utočište našla kod komšije Marinka Begovića.

Takođe, i pripadnici Odjeljenja bezbjednosti su danonoćno patrolirali po mjesnim zajednicama i konstatovali da je jedna osoba lakše povrijeđena od udarca crijepom dok je oštećeno devet automobila.

Za sada najveći problem u gradu na Zeti predstavlja nestabilno napajanje električnom energijom i domaćinstva i proizvodnih pogona.

Šef danilovgradske poslovnice, Ranko Šaranović je rekao da je od deset vazdušnih dalekovoda, pet van funkcije a ostali su djelimično u pogonu.

“Ogromne su havarije na mreži, jer ima dosta porušenih stubova, na kilometre pokidanih žica i iskrivljenih konzola. Dobili smo pomoć od ekipe iz Podgorice, međutim sa 22 izvršioca nijesmo u mogućnosti da intervenišemo na svim lokacijama. Prioritet je otklanjanje kvarova na dalekovodima, a zatim na primarnoj mreži, rekao je Šaranović.

Direktor vodovoda, Predrag Kalezić, rekao je da je vodosnadbijevanje uredno, navodeći da su “oraška jama” i druga izvorišta u funkciji.

Angažovanje pomenutih službi i preduzeća i maksimalno požrtvovanje u datoj situaciji njihovih zaposlenih pohvalila je predsjednica Kovačević i sugerisala članovima komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u najkraćem roku obiđu poljoprivredne proizvođače, jer je vjetar oštetio veliki broj plastenika i pomoćnih objekata uzornih domaćina.

Komentari: 0

Novi komentar