Saopšteno iz CEDIS-a

Oštrovac bez struje, mještanin ne dozvoljava ulaz u trafostanicu

Nikšićki Oštrovac dva dana je bez struje jer mještanin R.M ekipama Crnogorskog elektroprenosnog sistema ne dozvoljava da uđu u trafostanicu, koja je na njegovom posjedu.
Objavljeno: 24. 02. 2019 - 19:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Već drugi dan zaredom jedan od mjestana Oštrovca kod Nikšića ne dozvoljava našim ekipama da pristupe oštećenoj trafostanici kako bi je sanirali, a mještani Ostrovca dobili električnu energiju. Ekipa se upravo vratila sa terena neobavljenog posla jer im nije dozvoljen pristup trafostanici. Sjutra ćemo pokusati dobiti privremenu mjeru suda kako bismo završili posao - saopšteno je iz CEDIS-a.

Kako dodaju, zaposleni su spriječeni u izvršavanju svojih radnih obaveza i stvaranju mogućnosti da  korisnici dobiju napajanje električnom energijom.

- Shodno Zakonu o energetici vlasnici, odnosno držaoci nepokretnosti, dužni su da omoguće energetskim subjektima nesmetan pristup do nepokretnosti i na nepokretnostima na kojima se nalaze ili grade energetski objekti, radi izvođenja radova na izgradnji, održavanju, kontroli ispravnosti objekata,uređaja, postrojenja ili opreme i izvođenja drugih neophodnih radova - zaključuju iz CEDIS-a.

Komentari: 0

Novi komentar