Pamela Anderson pisala Putinu: Molim vas da ih oslobodite

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsjedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mjesta Nahotka u regionu Primorski kraj.
Objavljeno: 25. 02. 2019 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Andersonova, koja je i članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom, prenosi Tass. 

U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje. 

"Pišem vam u vezi 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumijem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirosne vode na ruskom dalekom istoku", napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište. 

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova. 
Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

Komentari: 0

Novi komentar