Nacionalni parkovi Crne Gore zajedno sa NTO CG i turističkom privredom u Minhenu

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa NTO CG, turističkom privredom i lokalnim turističkim organizacijama, predstavili su ponudu za ljubitelje aktivnog odmora na Sajmu turizma „fre.e“ u Minhenu, od 20-24.02.2019.godine.
Objavljeno: 25. 02. 2019 - 13:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Nacionalni parkovi Crne Gore, nakon najznačajnijih turističkih sajmova u Beču, Štutgartu i Ljubljani, učestvovali su zajedno sa NTO CG, turističkom privredom i lokalnim TO, na Sajmu turizma u Minhenu, događaju koji je okupio preko 1.300 izlagača,“ izjavio je direktor JPNPCG Elvir Klica. 

„Broj inostranih turista raste iz godine u godinu, što potvrđuje da promocija parkova na međunarodnim sajmovima daje rezultate. Ono što takođe daje rezultate je saradnja sa NTO CG, kao i uvezivanje turističke ponude primorja i NPCG u saradnji sa ukupnom turističkom privredom i turističkim agencijama.‟
 
„Turistička ponuda svih pet nacionalnih parkova Crne Gore je raznovrsna i autentična, i ujedno karakteristična za prostor koji predstavlja. Rafting rijekom Tarom kroz jedinstveni kanjon „Suze Evrope“, krstarenje Skadarskim jezerom kroz živopisne pejzaže, pješačenje, biciklizam i kampovanje u prirodi, planinarenje brojnim markiranim stazama, samo su dio turističke ponude koja nudi aktivni odmor u netaknutoj prirodi. I to je ono što privlači turiste iz Njemačke koji u sve većem broju dolaze u Crnu Goru i posjećuju naše parkove“, zaključio je Klica. 
  sajam-turizma-minhen-2019-1

Pored promocije turističke ponude, na crnogorskom štandu održan je i niz prezentacija u okviru sajma „BR-Showbühne“ najgledanije televizije južnog dijela Njemačke. Posjetioci sajma imali su priliku da se informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam, kitesurfing, kao i o drugim outdoor aktivnostima, avanturističkim ponudama i kampovanju u Crnoj Gori. 

Na sajmu, koji okuplja preko 1,3 hiljade izlagača, pored NTO CG i NPCG, turističku ponudu predstavile su i lokalne turističke organizacije Bara, Tivta, Ulcinja i Podgorice, HG Budvanska rivijera i Montenegro Stars, hotel Verde, turističke agencije 3e Travel, Anitra travel agency i Rams.

Komentari: 0

Novi komentar