Delegacija se sastala sa Vukovićem

Gradonačelnik podržao aktivnosti i planove "Podgoričkog kluba"

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je delegaciju "Podgoričkog kluba" sa predsjednikom i članom kluba Filipom Vujanovićem i Igorom Lukšićem i generalnim sekretarom Ruždijom Tuzovićem koji su mu predstavili aktivnosi i planove ovog kluba.
Objavljeno: 26. 02. 2019 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Detaljno su saopštili razloge osnivanja i posvećenost kluba doprinosu prosperitetu, dobrim odnosima i afirmaciji evropskih vrijednosti u državama iz kojih su članovi kluba.

Takođe, i vrednovanju samog regiona i Jugoistočne Evrope kojoj region pripada.

Klub će djelovati na platformi "Novi narativ za Zapadni Balkan-Vizija 2030" i, na osnovama Sporazuma EU-Zapadni Balkan do 2025 godine, predlagati stalno unapredjenje dobrosusjedstva i regionalne saradnje u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja, nauke i istraživanja.

Iskazali su zadovoljstvo da će "Podgorički klub", u suorganizaciji sa Ministarstvom nauke Crne Gore, u aprilu ove godine organizovati Forum posvećen saradnji država Zapadnog Balkana u oblasti nauke i inovacija.

Učešće naučnika i istraživača visokog ugleda najavljuje uspješnost ovog Foruma.

Gradonačelnik Podgorice je iskazao zadovoljstvo da klub ima ime Glavnog grada Crne Gore i podržao aktivnosti i planove ovog kluba

Komentari: 0

Novi komentar