Izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Ako Kosovo uđe u UN i RS će se pozvati na to pravo

Ukoliko Kosovo uđe u Ujedinjene nacije i Republika Srpska će se pozvati na to pravo, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Objavljeno: 27. 02. 2019 - 09:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

On smatra da ni Hrvati u BiH sigurno ne bi propustili tu priliku da se otcijepe od BiH.

“Mislim da, ukoliko se konstelacija napravi takvom, ni Hrvati neće propustiti priliku da se i oni odvoje od BiH. Onda bi se postavilo pitanje ko bi tu ostao?”, rekao je Dodik za RTS.

On je podsjetio da se Republika Srpska, odmah nakon što je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, izjasnila odlukom Narodne skupštine da će, ukoliko Kosovo uđe u UN, i Srpska imati pravo da se odvoji od BiH.

“To piše u našoj rezoluciji od prije 10 godina”, rekao je Dodik i dodao da je takav scenario – odvajanja od BiH političkom voljom naroda, zamisliv bez rata.

Kako je naveo, sada to ne žele Bošnjaci, ali će vremenom shvatiti da je i za njih najbolje da imaju teritoriju kojom perspektivno mogu da upravljaju i vrše vlast.

Prema njegovim riječima, Kosovo je svesrpsko pitanje.

“U državnom smislu to je pitanje Srbije, ali u smislu nacionalnog poimanja i doživljaja tog pitanja, to je svesrpsko pitanje”, rekao je Dodik i istakao da nema Srbina koji nema stav o pitanju Kosova i Metohije.

Komentari: 6

Trovaci

27. 02. 2019 - 12:53

Nema veze Kosovo sa "republikom srpsko/sumskom" u Bosni. I Kosovo i Bosna su stradale od iste velilo/srpske politike iz Beograda, koja je na kraju natjerala i Crnu Goru da se otkaci od Bgd ludaka. Dodiku je lako da prica, jer ima beogradsku licnu kartu i kucu na Dedinju -pa kad zagusti,otperja on tamo.
suljo musavi

27. 02. 2019 - 14:20

Ako mogu Albanci stvarati veliku Albaniju sto ne mogu Srbi ? Srpska Bosna Srbija i djelovi srpske CG . Resto predati Albaniji sa zeleenasima zajedno .
xy

27. 02. 2019 - 18:50

Da znaš prijatelju, često se pitam, kad ponovo popijete bombardovanje, hoće li Crna Gora uspeti da se izvuče iz učešća u kopnenoj operaciji. A da krupnim koracima grabite ka još jednoj intervenciji, to je fakat.
Мирослав Ђукић

05. 03. 2019 - 13:58

xy, а Ви ћете предводити јединицу која ће у оквиру НАТО напасти Србију у копненој операцији?
Fras

27. 02. 2019 - 18:22

Muslići dobiju fras kad vide Doda,prava je vakcina za zelene
xy

27. 02. 2019 - 20:53

A vi gedže? Ponovo ćemo mi Srbi za vas morati oznu da napravimo, a onda će da bude nisam ja mamemi. Nisam ja Bošnjake zvao muslići, nemojte braćo pravoslavna, pa Srbi smo si, neći više nikad ...
Novi komentar