Kazao predsjednik Kosova

Tači: Podjela Kosova samo preko mene mrtvog

Predsjednik Kosova Hašim Tači tvrdi da podjele i razmjene teritorije Kosova može biti "samo preko njega mrtvog".
Objavljeno: 01. 03. 2019 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

O tome pričaju, kako je rekao, oni koji su pomagali Slobodanu Miloševiću i prijatelji su sa Milanom Radoičićem.

"Razmjena teritorija se nikada neće desiti, razmjena teritorija je pogodba i nikada neće biti dozvoljena, a podjela Kosova se može dogoditi samo preko mene mrtvog", rekao je Tači u Tirani, gdje je održan susret sa albanskom dijasporom. 

Niko, tvrdi Tači, ne može da podijeli Trepču, ni Mitrovicu ni jezero Gazivode, niti da uzme centimetar kosovske teritorije, prenijela je Gazeta ekspres

"O podjeli Kosova danas govore oni koji su pomagali Slobodanu Miloševiću i prijatelji su sa Radoičićem", kazao je Tači i dodao da niko ne može da porekne njegovu posvećenost pripajanju Kosovu Preševske doline, odnosno trima opštinama na jugu centrane Srbije, Preševu, Medveđi i Bujanovcu, a da to ne utiče na cjelovitost Republike Kosovo. 

Tači je odbacio i bilo kakav oblik uspostavljanja Balkanske unije, jer, kako je rekao, to narušava "teritoriju Republike Kosovo". 

"Albanska nacija mora biti osnažena. Kosovo ima prijatelje i partnere kao što su SAD-EU, ali ima i političke protivnika. Vojska Kosova će biti vojska mira...", rekao je Tači

Izrazivši zahvalnost SAD koja podržava transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku, Tači je rekao da se Priština priprema za ulazak u konačnu fazu dijaloga sa Beogradom za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa. 

"Nećemo dozvoliti organizaciju međunarodne konferenciju na kojoj bi bila Rusija, samo ćemo dozvoliti podršku SAD", rekao je Tači i dodao da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj već odustao od te ideje, slijedeći njegove savjete. 

Tači je, takođe, rekao da neće dozvoliti rušenje odnosa sa SAD zarad, kako je rekao, uskih političkih interesa. 

"Moramo raditi zajedno sa SAD bez ikakvih interesa i nećemo dozvoliti da dnevno-politički interesi kompromituju naše odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje su najzaslužnije za kosovsku nezavisnost", istakao je Tači, a prenijela je Gazeta ekspres.

Komentari: 3

Sonja

01. 03. 2019 - 14:42

Pa i ja sam protiv podjele. Kosovo je srpsko. U pravu si gospodine Taci. Vidim ja da ti imas srpske krvi.
Мирослав Ђукић

04. 03. 2019 - 10:37

Па и јесте, он је од Дамјановића!
Rebeka

01. 03. 2019 - 14:46

Taci! kad ti sliku vidim zgodan si kao da te majka crnogorka rodila. Ramusa original kosovar.
Novi komentar