Marković - Viderer

CG spremna na suorganizaciju SP za žene 2022. godine

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaela Viderera.
Objavljeno: 01. 03. 2019 - 15:14 Promjenite veličinu teksta: A A A
CG spremna na suorganizaciju SP za zene 2022. godine
Foto: S. Matic/gov.me
Na sastanku je bilo riječi o Svjetskom rukomentnom prvenstvu za žene, koje bi trebalo da bude održano 2022. godine u tri države – Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji.
Premijer Marković je upoznao gosta sa strateškim politikama naše Vlade među kojima je jedna od najznačajnijih dalji razvoj sporta uz afirmaciju vrhunskih sportista i njihovih rezultata kao i unapređenje sportske infrastrukture širom zemlje.
viderer2
Zaključeno je da je Crna Gora u sklopu dalje podrške vrhunskom sportu i promociji države preduzela adekvatne korake na organizaciji ovog takmičenja uz dragocjenu podršku Evropske rukometne federacije.
U tom kontekstu bilo je riječi i o potrebi da u Glavnom gradu bude izgrađena multifunkcionalna sala za sportove, ali i održavanje koncerata i druge namjene.
viderer1
Zaključeno je da bi novi objekat predstavljao važnu kariku u daljem afirmisanju sporta ali i važan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi Crne Gore i Glavnog grada, o čemu će odluka biti donijeta na osnovu adekvatnih analiza Ministarstva sporta i mladih i drugih nadležnih organa.
Sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović, potpredsjednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Komentari: 0

Novi komentar