Više stotina novinara protestuje u Zagrebu: "Dosta je bilo progona"

Oko podne su novinari iz Hrvatske pod sloganom "Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!" u protestnoj šetnji prvo od Novinarskog doma krenuli prema Ministarstvu kulture, a potom će svojih osam zahtjeva protiv cenzure dostaviti i Univerzitetu u Zagrebu te Vladi, poručujući kako je dosta bilo progona novinara te pozivajući Vladu da konačno ozbiljno shvati ovu temu i njihove probleme.
Objavljeno: 02. 03. 2019 - 13:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Dosta je bilo progona novinara, dosta je uništvanja javne profesije, to traje decenijama", izjavio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko ispred Novinarskog doma, prozivajući Vladu da se o ovom problemu "ponaša ignorantski jer misli da je ignorisanje rješenje problema", a što su, tvrdi, činile i mnoge prethodne vlade uništavajući novinarstvo.

Zovko je naglasio kako žive u zemlji u kojoj se novinari osuđuju zbog objave istinite informacije, te je stoga vrijeme "da im kažu dosta".

"Ne možete nas tužiti koliko mi možemo pričati, to svima mora biti jasno", poručio je Zovko.

Vladi Andreja Plenkovića poručio je da ozbiljno shvati ovu temu i problem s kojim se suočavaju novinari, napominjući da je u Hrvatskoj na snazi najmanje 1163 sudskih procesa protiv novinara i njihovih medijskih kuća i "gdje javni servis vodi krstaški rat protiv novinara, medija i HND-a".

"Gospodo draga, dosta je bilo terora, dosta je bilo", poruka je sa skupa.

 

Komentari: 0

Novi komentar