"Kosovo nema drugi put"

Tači: Bezrezervno poštovati savjete Amerike

Kosovski predsjednik Hašim Tači je danas u Prizrenu ponovo pozvao da se poštuju savjeti Sjedinjenih Americkih Država, jer je to, po njegovom mišljenju, jedina alternativa.
Objavljeno: 02. 03. 2019 - 16:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Kosovo nema drugi put osim da čuva, kultiviše i poštuje savjete SAD. Ako neko ne želi da čuje ove savjete, građani Kosova će se pitati: 'S kim treba da sarađujemo i čiji savjet ćemo uzeti u obzir. Dakle, nema alternative, mirovni sporazum, uzajamno priznanje sa Srbijom i bezrezervno poštovanje savjeta SAD", naveo je Tači, prenio je RTK.

On je ponovo odbacio ideju o podjeli Kosova ili razmjene teritorija i rekao da korekcija granica prevazilazi okvire Ustava, ali će raditi na njegovoj promjeni sa političkim partijama i kroz debate sa civilnim društvom.

"Korekcija granica, da. S nezavisnom i suverenom kosovskom državom, pripajanjem Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu. Promjena u Ustavu nije kraj svijeta", naveo je Tači, prenosi Gazeta Express.

Prema njegovim rečima, promjena Ustava nije kraj svijeta, jer je to, kako je naveo, učinio četiri puta kada je bio premijer.
 

Komentari: 3

Cunami

02. 03. 2019 - 18:12

MORACES TACI DA SLUSAS AMERIKU JER SI MNOGO UZEO OD NJIH DA TI POMOGNU U ODVAJANJU KOSOVA.
nema labavo

02. 03. 2019 - 20:00

Ameriqe je oruzjem otela i stvorila republjik . Oni su mnogo mocniji gospodari od Srba .
NEČUDI

04. 03. 2019 - 07:12

Slušali su sve moguće okupatore koji su došli na Balkan..kroz svoju istoriju ništa legalno nijesu radilipa i ne čudi ovakva izjava.SAMO DA LI ĆE SVE BITI KAKO SU ZAMISLILI?????
Novi komentar