Završene karnevalske fešte u Kotoru

Velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, suđenjem i spaljivanjem karnevala u Kotoru su sinoć završene zimske kotorske karnevalske povorke.
Objavljeno: 04. 03. 2019 - 11:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Organizacioni odbor Zimskog kotorskog karnevala saopštio je da su posljednji đir Montanjaru pratile bleh muzike iz Đenovića i Kotora, mažoretke “Fešta”, “Alisa” i “Lili” iz Herceg Novog, “Infinity dance studio”, karnevalske grupe Karampana, Za dešpet i Kosmopolitanke, Lastovski karneval, djeca iz vrtića “Radost” i “Osmijeh,” “Univerzitet umetnosti” iz Beograda, Dom starih iz Risna, Teatar 303, maškarane grupe kotorske Gimnazije, Pomorskog fakulteta i kotorskih osnovnih škola.

"Slavni sud je na Trgu od oružja osudio Đudića Ultima Montanjaru krivca za sve nevolje koje su Kotor snašle u prošloj godini. On je nakon presude uz vatromet spaljen na Maceu", navedeno je u saopštenju. 

Fešta se potom preselila na glavni gradski trg uz Terrarosse i Gorana Karana.

"Žiri koji je radio u sastavu: Radmila Becca Radulović, Jovan Ristić, Ida Waldeg, Jelena Franović i Željko Marković jednoglasno su donijeli odluku da pehar za najbolju masku pripadne karnevalskoj grupi KARAMPANA za maske ZMAJEVI S PESTINGRADA, ROCHER FERRERO i STANOVNICI STAROG GRADA.

Pehar za drugo mjesto dobila je Karnevalska grupa ZA DEŠPET sa maskom VIDI VENECIJU I UMRI, VIDI KOTOR I ŽIVI.

KOSMOPOLITANKE sa maskom EGZOTIČNO PUTOVANJE osvojile su pehar za treće mjesto.

Prelazni pehar karnevalska grupa Za dešpet ove godine predala je KARAMPANI", dodaje se u saopštenju. 

Pehar za najbrojniju masku sa 660 učesnika dobila su djeca JPU “Radost” , a organizator JU Kulturni centar “Nikola Đurković” odlučio je da im dodjeli i specijalnu nagradu u iznosu od 500 eura.

kapoo

Pehari za doprinos ovogodišnjem karnevalu dobili su: Privatni vrtić “Osmijeh”, Osnovne škole: “Njegoš”, “Veljko Drobnjaković” iz Risna, “Nikola Đurković” iz Radanovića,”, “Ivo Vizin” sa Prčanja, “Univerzitet umjetnosti” iz Beograda, Dom starih “Grabovac” iz Risna, Gradske muzike Đenovića i Kotora, Gimnazija Kotor, Pomorski fakultet i Teatar 303.

Specijalne nagrade organizatora u vidu izleta dobili su učenici kotorske Gimnazije i prčanjske Osnovne škole, a štićenici Doma starih iz Risna na poklon će dobiti koncert.

Najboljoj maski u kategoriji pojedinačnih na maskenbalu GOSPODARI TAME dodijeljen je pehar i na karnevalu.

Program je vodila novinarka Dušica Vugdelić.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turističa organi-zacija Opštine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta“ Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Sponzori: Crnogorska komercijalna banka, Meridijan DMC, Javno komunalno preduzeće Kotor, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Tujko doo, Kotorska suvenirnica, Hostel Old town, Vodovod i kanalizacija Kotor, Cafe bar Siempre,Riva print i Kotorska brijačnica.

Medijski sponzori: RTVCG, Radio Televizija Budva, Kotor TV, Radio Kotor, Radio Tivat, Radio Dux, Radio Herceg Novi, Radio Antena M, Radio Titograd, Travel Montenegro i portali Boka news i Culture corner.

Komentari: 0

Novi komentar