Putopisi Edina Krnića

(VIDEO) Crnogorac na karnevalu u Rio de Žaneiru: Pravi spektakl

Tradicionalni karneval u Rio de Žaneiru je najveći i najpoznatiji na svijetu i nezaboravno iskustvo koje bi svako trebalo da doživi barem jednom u životu. Putopisac iz Crne Gore, Edin Krnić je posjetio ovaj grad u vrijeme karnevala i prenio utiske sa njega.
Objavljeno: 05. 03. 2019 - 13:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Hiljade plesača i plesačica u egzotičnim kostimima plešu sambu od sumraka do zore, a njima se u plesu pridružuju posjetioci. Ovaj najznačajniji događaj u Brazilu ujedinjuje milione građana ove države, ali i stranaca koji za vrijeme ove manifestacije masovno posjećuju ovu latinoameričku državu.

„Prošla je povorka, koja je  trajala sat ipo. Sve traje do 2 sata poslije ponoći. Zaista je pravi spektakl“, ističe Krnić.

Karneval obilježava kraj dugog i vrućeg brazilskog ljeta sa karnevalskom paradom u Sambadromu.

 

 

Prvi put je obilježen davne 1723. godine, a vuče korjene još iz 17. veka. Organizovan je u čast grčkog boga vina Dionisa, a 1940. godine poprima oblik maskenbala.

Ovogodišnji karneval je počeo 3. marta, a trajaće do 10. marta.

 

Komentari: 1

danilo s.

07. 11. 2019 - 14:49

Mislim da je totalni promašaj pokušavati neki dijalog sa osobama poput vas, ali.... Smatram da tomos nije neophodan da bi neka crkva funkcionisala i bila nezavisna. Ni Sv. Sava nije tražio tomos od majke Crkve (Ohridske) već je kupio tomos u Nikeji. Beogradskla mitropolija je funcionisala kao nezavisna crkva od 1831 - 1879 kada je - po priznanju Srbije kao nezavisne države - tražila i dobila tomos od VP. Karlovačka mitropolija je funkcionisla kao autokefalna (nezaisna) crkva do 1920 kada je zajedno sa Cetinjskom (Crnogorskom autokefalnom mitropolijom) uključena u novostvrenu SPC - u novostvorenoj kraljevini SHS. Ako vam ovo nije jasno - srećno vam bilo. Lupetajte i "tomo(s)-masirajte" nas do besvijesti.
Novi komentar