Promocija knjige Dragana Koprivice u KIC-u

Promocija knjige aforizama Dragana Koprivice “Etida u CG-molu”, za koju je od novembra prošle godine dobio već tri ugledna književna priznanja, biće održana u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, u srijedu, 6. marta, sa početkom u 19. časova.
Objavljeno: 05. 03. 2019 - 12:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

U “Etidi u CG-molu” akcenat je stavljen na humornu stranu našeg crnogorskog bića i mentaliteta, običaja, porodice, ljubavi, politike, umjetnosti i drugo.

U novembru 2018. ova zbirka sa preko dvije hiljade aforizama, raspoređenih po tematskim ciklusima, proglašena je za najbolju knjigu između dva festivala na 19. međunarodnom Crnogorskom festivalu humora, satire i karikature u Danilovgradu.

U februaru 2019. Koprivici je u Beogradu dodijeljeno i najprestižnije priznanje za humor i satiru na Balkanu i šire, “Radoje Domanović” – “Ekselencija satire”, u kategoriji najboljih stranih autora, a početkom marta je dobio i najviše priznanje Beogradskog aforističkog kruga, “Rade Jovanović”, zajedno sa Slobodanom Simićem, danas jednim od najvećih aforističara Srbije i regiona.

Nagrada “Rade Jovanović”, koja nosi ime jednog od najuglednijih srpskih aforističara, laureatima će svečano biti dodijeljena 15. marta u Udruženju književnika Srbije u Beogradu, u Francuskoj 7.

Na promociji u KIC-u “Budo Tomović” o knjizi aforizama Koprivice govoriće eminentni pozorišni reditelj i izuzetni poznavalac aforističke kratke forme, Blagota Eraković, veče će voditi glumica Adriana Žolja Bošković, a autor kazivati aforizme iz nagrađene zbirke.

Komentari: 0

Novi komentar