ZZZCG daje šansu Romima da rade

Napore integracije romske zajednice podržava i Zavod za zapošljavanje koji je danas sa Romskim savjetom potpisao Memorandum o saradnji.
Objavljeno: 06. 03. 2019 - 14:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Memorandum su potpisali direktor Zavoda Suljo Mustafić i predstavnik Romskog savjeta Ana Popović.

Saradnja će se posebno odnositi na zajedničke aktivnosti u oblasti zapošljavanja.

Mustafić vjeruje da je ovo još jedan korak ka poboljšanju uslova za veće zapošljavanje Roma.

“Osmišljavanjem informativno–motivacionih programa, projekata, javnih radova i obuka sa ciljem uključivanja u mjere aktivne politike zapošljavanja, a koji uvažavaju realno stanje ove populacije, vjerujem da se može pomoći da i Romi dobiju priliku da rade”, kazao je Mustafić.

Romski savjet od saradnje sa Zavodom za zapošljavanje očekuje skoriju realizaciju posebnih programa pripreme, koje bi izvodili specijalizovani izvođači a koji bi bili prilagođeni specifičnostima te populacije. Očekuju da će i poslodavci prepoznati da Romi hoće i žele da rade samo ih treba motivisati i dati im šansu.

Za Rome, koji su prepoznati kao jedna od kategorija teže zapošljivih lica, kroz programe aktivne politike zapošljavanje Zavod pruža mogućnost pripreme i obuke nezaposlenog za konkretno radno mjesto.

Imajući u vidu da preko 95 odsto Roma i Egipćana koji su u evidenciji Zavoda čine lica bez zanimanja i stručne spreme, i u 2019. godini, imaće prioritet prilikom uključivanja u programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih, koje realizuje Zavod.

Komentari: 1

Hocu majko hocu

06. 03. 2019 - 14:37

U gradski cistou
Novi komentar