Predstavnici Lufthanse na Aerodromu Tivat uoci prvog leta te kompanije ka CG

Predstavnici Lufthansa grupe obišli su Aerodrom Tivat, mjesec pred prvi let koji će ta kompanija obaviti ka Crnoj Gori. 13.4. prvi put u istoriji avion najznačajnije evropske kompanije sletjeće u Tivat iz Minhena a dan kasnije iz Frankfurta. 
Objavljeno: 07. 03. 2019 - 16:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom razgovora sa izvršnim direktorom ACG Danilom Orlandićem predstavnici Lufthanse istakli su značaj uspostavljanja saradnje a posebno su bili impresionirani Terminalom 2 Aerodroma Tivat,koji je svečano otvoren u decembru prošle godine. Istakli su i da prodaja karata za letove Minhen-Tivat i Frankfurt-Tivat ide jako dobro.

Lufthansa  će letjeti za Minhen i Frankfurt jednom sedmično.

" Sa ovim letovima nudimo nove mogućnosti i nove veze prema udaljenim destinacijama kao što su Njujork , London, Majami i Los anđeles. Sada će biti moguće sve ove destinacije povezati sa Tivtom i to je veliko poboljšanje za sve putnike iz Crne Gore. Takođe primjećujemo i povećanje tražnje iz Njemačke tako da je zadovoljstvo vidjeti da su letovi već rezervisani.  Kada sam bio ovdje ranije , aerodrom je bio veoma mali i nisu se vidjeli počeci radova. Ovog puta sam veoma sam impresioniran jer sam vidio potpuno nov i funkcionalni terminal 2" istakao je Bernhard Vodl generalni menadzer Lufthansa grupe za region.

ooik

Polovinom aprila krenuće prvi letovi  iz Tivta ka Frankfurtu i Minhenu.

"To je za nas jako bitno a mislim da je to jako dobra stvar i za cijelu državu, jer Lufthansa je po važnosti u avio svijetu sedma kompanija, a prva u Evropi. Dakle, ona ima preko 700 aviona i dovoljno je da se u njihovom in flight magazinu čuje za ime Crne Gore i za ime opštine Tivat i to je sjajna stvar za sve nas" kazao je Danilo Orlandic direktor Aerodroma Crne Gore.

Orlandić je dodao da  su operativni timovi Lufthanse prethodnih dana  kontrolisali Aerodrom Tivat:" Imamo određene zahtjeve sa njihove strane koje ćemo apsolutno ispoštovati. To je još jedna potvrda da su i Aerodrom Tivat i Aerodromi Crne Gore na izuzetno visokom nivou što se tilče operativnih mogućnosti.”

ooo

Orlandić je takođe naveo da je Lufthasa prethodnih dana je imala svoje predstavnike koji su kontrolisali Aerodrom Tivat i Aerodrome Crne Gore:" Imamo određene zahtjeve sa njihove strane koje ćemo apsolutno ispoštovati. To je još jedna potvrda da su i Aerodrom Tivat i Aerodromi Crne Gore na izuzetno visokom nivou što se tilče operativnih mogućnosti".

 

Komentari: 1

Bokelj

07. 03. 2019 - 17:25

Ko kaže da je Terminal 2 otvoren,kad svi vide da je zatvoren.
Novi komentar