Akcija policije u Varaždinu

Hrvat i Crnogorac uhapšeni sa spidom i 500 kilograma marihuane

Varaždinska policija jutros je objavila da je pronašla gotovo 500 kilograma marihuane. Osim toga, pronašli su i nekoliko kilograma amfetamina.
Objavljeno: 07. 03. 2019 - 17:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rekordnih gotovo pola tone marihuane i amfetamina, tzv. "speeda" zaplijenila je varaždinska policija te uhapsila 38-godišnjeg hrvatskog i 33-godišnjeg crnogorskog državljanina pod sumnjom da su krijumčarili drogu namijenjenu tržištu drugih evropskih država.

"Najveća je to zaplijena na području Policijske uprave varaždinske od njenog osnivanja te jedna među najvećim zapljenama droge u Republici Hrvatskoj", pohvalio se u četvrtak načelnik te PU Predrag Benčić na konferenciji za novinare.

Ta je rekordna zaplijena, naglasio je Benčić, rezultat uspješnog, predanog, profesionalnog i odgovornog rada i sinergije varaždinskih i međimurskih policajaca, Direkcija policije, Opštinskog i Županijskog državnog tužilaštava u Varaždinu, zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić".

Istraga je završena juče, a njezin rezultat je hapšenje dvojca uz kaznenu prijavu zbog zloupotrebe opojnih droga.

Uhapšeni hrvatski državljanin je s varaždinskog područja gdje je droga i pronađena, dosad nije kažnjavan vezano za proizvodnju i promet drogama, a po policijskim saznanjima droga je bila namijenjena narko tržištu drugih evropskih zemalja.

Voditeljka službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Pažur rekla je kako je tokom kriminalističke istrage ukupno pronađeno 488 kilograma i 168 grama marihuane, dva kilograma i 436 grama amfetamina, četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, osam mobitela te novčanice u ukupnom iznosu od 50.000 kuna.

U istrazi je crnogorskom državljaninu oduzeto teretno vozilo s prikolicom koje je služilo za krijumčarenje droge.

Obojica uhapšenih su u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja na čelu sa Županijskim državnim tužilaštvom u Varaždinu.

Policija je u 13 sati održala konferenciju, a ispred sebe su poslagali marihuanu koju su pronašli. Cijela prostorija bila je ispunjena marihuanom.
 

Komentari: 2

VEZIR SULEJMAN

07. 03. 2019 - 19:47

Pa sad,nek neko kaže,da smo zaboravili na Bratstvo i Jedinstvo...
nik

08. 03. 2019 - 05:57

Vozaci a vode i organizatori i dalje uzivaju na slobodi
Novi komentar