Španske vlasti ga neće isporučiti Crnoj Gori

Nikšićki Pink panter ide na Kipar

Španske vlasti neće Crnoj Gori isporučiti člana kriminalne grupe Pink Panter Radovana Jelušića, iako je Ministarstvo pravde tokom prošle podnijelo molbu za njegovo izručenje, saopšteno je Danu iz tog resora.
Objavljeno: 08. 03. 2019 - 07:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jelušić je u martu prošle godine uhapšen u Španiji po Interpolovoj potjernici.

Kako je saopšteno, nadležni organi Kraljevine Španije su na zahtjev iz Crne Gore odgovorili da je prioritet dat nalogu za hapšenje i predaju Jelušića Republici Kipar radi krivičnog gonjenja i postupaka koji je protiv njega tamo pokrenut. Jelušić je odavno poznat crnogorskoj policiji i pravosuđu.

On je hapšen u Rimu 2010. godine, a dvije godine kasnije je izručen Crnoj Gori. Tada je hapšenje Jelušića pozdravio i izvršni direktor Interpola Žan Mišel Lubuten, koji je kazao da je pao „mozak ozloglašene bande”.

Sudija podgoričkog Višeg suda Predrag Tabaš je 2015. godine osudio Jelušića na šest godina i osam mjeseci zatvora zbog pljačke zlatare u Tokiju, iz koje je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem 14. juna 2007. ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona eura, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

Sudija Tabaš je nakon toga donio rješenje kojim je prihvatio jemstvo vrijedno 101.000 eura da se ukine pritvor Jelušiću, u kome je proveo više od tri godine.

Prethodnom presudom Jelušić je bio osuđen na sedam godina i dva mjeseca zatvora, ali je Apelacioni sud nakon žalbe ukinuo tu presudu.

Prema navodima iz optužnice, Radovan Jelušić je kao član kriminalne organizacije “Pink Panter” 14. juna 2007. godine, oko 17 časova, u Tokiju, u poslovnom centru Ginza, zajedno sa Rifatom Hadžiahmetovićem, opljačkao juvelirnicu, odnijevši nakit vrijedan 284 miliona japanskih jena, odnosno 1.747.452 eura.

 

Komentari: 1

@

08. 03. 2019 - 15:20

PINK PANTERI NE POSTOJE.TAJ TERMIN JE IZMISLILA POLICIJA DA BI ZA KRIVICNO DJELO OD TRI GODINE KRIMINALAC ZBOG UDRUZIVANJA U KRIVICNOM DJELU DOBO 5 GOD.OVO JE TVRDNJA JEDNOG OD NAJVECIH KRIMINALACA SFRJ.DO SADA SU UHAPSENE STOTINE PINK PANTERA TE SE POSTAVLJA PITANJE KO MOZE DA KOMANDUJE I DRZI DISCIPLINU NAD TOLIKO KRIMINALACA.NEMOGUCE JE I NEIZVODIVO A NA KRAJU BAREM JEDAN OD UHAPSENIH BI PRIZNAO I POLICIJA BI LAKO DOSLA DO VRHA JER TO SU LOPOVI A NE NEKE MORALNE GROMADE.TO PSE PONOSE DA KAZU DA SU PP SVE DOK NE SHVATE NA SUDJENJU KOLIKO TO POVECAVA KAZNU.SAD OCEKUJEM DA SE NEKO KO JE GLEDAO DOSTA KRIMINALISTICKIH FILMOVA NEGIRA OVO
Novi komentar