Neobičan telegram srpskog ambasadora u Saudijskoj Arabiji

Pomozi Bože da dobijem službeni automobil

Ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusufspahić na neobičan način zatražio je od Ministarstva spoljnih poslova Srbije da mu obezbijede službeni automobil, neophodan za obavljanje dužnosti u toj zemlji.
Objavljeno: 09. 03. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pomozi Boze da dobijem sluzbeni automobil
Foto: Radoje Pantovic/Sputnik

“Pomozi Bože, da rukovodstvo naše službe za odnose sa inostranstvom pribavi predstavništvu naše zemlje u saudijskoj prijestonici pristojno prevozno sredstvo sa diplomatskim oznakama, jer i danas smo mogli samo do kapija ovdašnje službe za odnose sa inostranstvom. Pomozi Bože, Sam Si Koji Može”, napisao je Jusufspahić u telegramu koji je poslao Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi beogradski list Blic, a prenosi Al Jazeera.

List navodi da se iz teksta telegrama može zaključiti da ovo nije prvi put da se Jusufspahić obraća nadležnima zbog problema koji ima, te da je očigledno da, zbog načina na koji se prevozi po Rijadu, ima problem da se kreće unutar zvaničnih institucija Saudijske Arabije.

Osim što uz imidž jednog ambasadora ne ide kretanje bez automobila, to može biti opasno i po zdravlje, s obzirom na velike vrućine u toj zemlji.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić za Blic kaže da je provjerio i da je ambasadoru obezbijeđen auto, koji bi trebalo da mu stigne za nedjelju, dvije, kako je rekao.

Komentari: 1

Ambasador legenda

11. 03. 2019 - 08:06

Ovo je bio jedan nacin da motivise Slobino koferce da nesto uradi. Svaka cast na ovome, ja ovo kazem kao hriscanin.
Novi komentar