Predsjednik kosovskog parlamenta

Veselji: Srbija će priznati Kosovo

Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je danas, nakon sastanka sa podsekretarom za politička pitanja Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, da će buduće odluke prištinskih vlasti biti koordinisane sa SAD i da Priština neće dozvoliti da odnosi sa Vašingtonom budu narušeni.
Objavljeno: 09. 03. 2019 - 21:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Veselji: Srbija ce priznati Kosovo
Foto: Facebook

On je dodao da je na sastanku sa Hejlom, kojem su prisustvovali i premijer i predsjednik privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, naglasio da se kosovski ciljevi mogu postići samo održavanjem i jačanjem trajnog partnerstva sa SAD, prenosi RTK na srpskom jeziku.

"Takođe, Hejlu sam prenio svoj odlučni stav da nikako nećemo dozvoliti ugrožavanje odnosa između Kosova i SAD-a i da će naše buduće odluke biti koordinisane sa SAD", naveo je Veselji na svom nalogu na Fejsbuku, ocjenivši da je to bio "važan sastanak".

On je, takođe, rekao da će dijalog Prištine sa Beogradom biti okončan tako što će "Srbija priznati Kosovo" i tako što će Kosovo postati član UN.

"Naše građane uvjeravam da će se dijalog završiti jasnim rezultatom, koji će obezbijediti priznanje od strane Srbije i učlanjenje u UN, ne ugrožavajući ni na koji način državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter naše države", rekao je Veselji.

On je rekao i da je Kosovo posvećeno miru i stabilnosti Zapadnog Balkana što se, kako tvrdi, "potvrdilo usvajanjem Zakona i platformom dijaloga između Kosova i Srbije" u kosovskoj skupštini.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

10. 04. 2019 - 09:07

Весељи је имао јединицу из историје. Свако ко би евентуално признао тзв. "косова" из власти у Београду зна добро да се након тога неће наносати своје главе. Првом Александру који је водио Србију су главе дошли за ситницу, другом за још мање...
Novi komentar