Policija zatekla horor u kući

Majka ostavila malu djecu samu u kući danima i otišla na odmor

Teksašanka Kristal Valrejvn (28) mogla bi da završi iza rešetaka do 20 godina zbog optužbe da je ostavila svoje petoro dejce same u kući na četiri dana, piše “Dejli mejl”. Dok su joj djeca ostala prepuštena sama sebi, Kristal Valrejvn je s momkom otišla na odmor u “Myrtle Beach” u Južnoj Karolini “jer joj je trebalo da se makne od svega što se događalo kod kuće”.
Objavljeno: 10. 03. 2019 - 14:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kad su joj policajci ušli u kuću, imali su šta i da vide: najmlađe dijete od samo 15 meseci ležalo je u kolijevci s ćebetom prebačenom preko usta i isprva se činilo da nije živo, a kućom se širio smrad izmeta i smeća, sa rojem muva u kuhinji. Tek kad je policajac pomjerio ćebe i protrljao je, beba je udahnula i pomaknula se.

Policajcima je vrata kuće u Raund Roku u Teksasu otvorio 10-godišnji dječak koji ih je pokušao uvjeriti da je sve u redu. No, nikako nije bilo u redu, njegove dvije sestre, uzrasta 6 i 3 godine, nisu bile okupane danima, a u ormaru su bile prljave pelene.

Policiju je pozvao direktor osnovne škole jer su djeca govorila o tome da ostaju kasno budna kako bi mijenjala pelene svoje malene sestrice. Kad je učitelj kontaktirao muškarca koji je zaveden kao otac najmanje jednog od djece, čovjek je tvrdio da se komšinica brine o njima dok majke nema. Policajcima je otac rekao da se iselio nekoliko nedjelja ranije, te da više ne živi u Teksasu, piše Jutarnji list.

Komšinica je rekla da je djeci napravila večeru noć ranije, ali da “nije tačno znala šta se događa s djecom” i da se o njima brine drugi otac. Druge komšije nisu primjetile ništa neobično jer su se djeca i inače često igrala napolju sve do ponoći.

Prema informacijama policije, drugi muškarac im je rekao da je odbio da se brine o svo petoro djece, ali Valrejven ih je svejedno ostavila same 25. avgusta. Nije se vratila sve do 30. avgusta, zbog, kako je navela, višekratnog odgađanja avionskih letova, ali tvrdi da je ostala u kontaktu s djecom putem Fejsbuk mesindžera.

Po njenoj verziji događaja, drugi otac je trebalo da ostane s djecom, a komšinica je brinula preko dana o njima i vozila ih u školu i iz škole.

- Tako da ih definitivno nisam napustila. Oni je trebalo da budu s djecom i nisu to učinili - izjavila je.

Djeca su nakon ovog događaja prvo smještena u dom za nezbrinuti decu, ali sada su s ocem jedne od dece.

Komentari: 1

Cetvoro il petoro

10. 03. 2019 - 15:01

U naslovu cetvoro u tekstu petoro a mozda se posle odmora pridoda i sesto .Svaki odmor novo dijete od drugoga oca . Jaooooooooooo nije lako socijalnim radnicima !
Novi komentar