Sarajevo domaćin 48. IFTDO globalne konferencije

Kako digitalna transformacija utiče na razvoj ljudskih resursa

Glavni grad Bosne i Hercegovine će od 24. do 26. juna u hotelu “Hills” biti domaćin 48. IFTDO globalne konferencije na temu: „Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije“.
Objavljeno: 11. 03. 2019 - 10:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

IFTDO (International Federation of Training and Development Organisation) je osnovana 1972. u Ženevi u Švajcarskoj sa ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i širenju znanja, vještina i tehnologija kako bi unaprijedili lični razvoj, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi progres.

Prema riječima Jasne Korde, direktorice kompanije Origin Europe, organizatora konferencije u Sarajevu, cilj ove konferencije je da se naglasi značaj digitalnog uticaja na kompanije, koji je doveo do evolucije u funkcionisanju i razvoju ljudskih resursa, ali i da se naglasi uticaj i rastuća uloga digitalne transformacije na globalno konkurentne kompanije u kojima su ljudi ostali ključni element.

„Tehnologija je promijenila način na koji međusobno vršimo interakciju, a IFTDO konferencija je idealna platforma za razmjenu najboljih poslovnih praksi i za umrežavanje sa ključnim individuama sa područja Zapadnog Balkana i drugih država“, naglasila je Korda.  

Konferencija će tokom tri dana okupiti preko 400 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta. 

Svi učesnici će imati priliku da prvog dana konferencijeučestvuju na radionicama na kojima će se govoriti o implementaciji digitalne transformacije u organizacijama. Drugog i trećeg dana fokus rada biće usmjeren na teme o značaju digitalne transformacije, nadarenoj radnoj snazikoja je neophodna za ostvarivanje poslovnih ciljeva, kako iskoristiti kreativne umove i inovativna sredstva za postizanje uspjeha te na koji način implementiranje razvoja ljudskih resursa zahtijeva stvaranje kompetentnih i odlučnih lidera. 

Prisutni učesnici na konferenciji će biti u prilici da razmijene svoja iskustva i da čuju izlaganja 20 stručnjaka koji dolaze iz 16 zemalja. Sve dodatne informacije o konferenciji zainteresovani mogu pronaći na web stranici Origin Europe.

iftdosarajevo2019

Komentari: 0

Novi komentar