Dokument na stolu Federike Mogerini

Priština predala platformu za dijalog sa Beogradom Evropskoj uniji

Prištinska delegacija predala je visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini platformu za dijalog sa Beogradom koju je nedavno usvojio parlament Kosova.
Objavljeno: 11. 03. 2019 - 21:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Platformu se predali kopredsjednici prištinskog tima za dijalog Špend Ahmeti i Fatmir Ljimaj, koji je za prištinske medije potvrdio da je Mogerinijeva upoznata o dokumentu koji sadrži zvanični stav Prištine.

Prištinska platforma je, međutim, neprihvatljiva za Beograd, "jer praktično blokira dijalog i vodi ka zamrzavanju konflikta".

Dijalog Beograda i Prištine blokiran je od uvođenja sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH, 21. novembra prošle godine.

Iako SAD i EU insistiraju da Priština ukine ovu mjeru premijer Kosova Ramuš Haradinaj se tome protivi.
 

Komentari: 2

Srecno Priznanje Kosova!

12. 03. 2019 - 07:03

Srbijica priznaje Kosova i svi cetnici rone cetnicke suze bre! Hahahaha Ovo je Srbijanska Komedija! Sada ce reci da je moglo biti gore od ovoga i da su mogli da izgube POLA SRBIJICE! Samo da zamazu oci narodu! Masala Srbistanci masala!
Bumerang

12. 03. 2019 - 12:46

Sve zemlje nastale raspadom ex-Yu, mogu se medjusobom lako sporazumjeti. Sa Srbijom nijedna od njih ne moze. Sto je najgore,Srbija sa svojim "izbacenim pipcima" u susjednim drzavama, tkz DF u Crnoj Gori, tkz "srpska lista" na Kosovu, za Bosnu da se i ne prica, pokusava da zagorca zivot narodima tih zemalja.
Novi komentar