POVODI: Na osnovu čega je lider Demosa u Danilovgradu „presudio“ građanskoj Crnoj Gori

Nemoj Ćaki, duše ti Dragoševe...

Nesumnjivo, danilovgradski protestni skup protiv vlasti i svih institucija sistema u Crnoj Gori, u organizaciji dvije parlamentarne i jedne vanparlamentarne stranke, obilježio je lider Demosa Miodrag Ćaki Lekić.
Objavljeno: 12. 03. 2019 - 06:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sa višegodišnjim iskustvom rimskog glasnogovornika režima Slobodana Miloševića, čak i tokom završne faze kosovske klanice tokom 1998/99. godine, ocijenio je da je koncept građanske Crne Gore faktički na izdisaju, a vladajućim strukturama navodno služi tek za nove manipulacije i podjele.

TUMAČ

U njegovoj interpretaciji, samo na taj način bi trebalo tumačiti izborne pobjede nacionalnih stranaka na nekim lokalnim nivoima, a posebno ga je, kao neoboriv argument utemeljenosti teze o „odumiranju građanskog“, dojmio trijumf velike koalicije Albanaca u Tuzima. Zanimljivo, sve je to izgovorio, uz par njemu svojstvenih trouglastih filozofizama, u prisustvu Alekse Bečića, lidera stranke koja je makar programski građanski utemeljena i bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Srbije Vladimira Pavićevića, formalno prvog političkog preduzimača Crnogorske, na dionici Podgorica – Budva. Bečić, vjerovatno, nije reagovao zbog pijeteta prema znatno starijem kolegi, a Pavićević jer mu je veoma dobro poznato tokom bivstvovanja u Beogradu, ko je zapravo bio stvarni ambasador bivše Savezne Republike Jugoslavije u Rimu.

MAG

Riječ je, dakako, o Dragošu Kalajiću, magu šovinističkog etno-centrizma i klerikalnog neofašizma intelektualnog krema beogradskog duhovnog podzemlja, naročito od sredine devedesetih prošlog vijeka. O mudrijašu „aristokratskih manira obogaćenih neizbježnom leptir-mašnom“, čije su česte, ali strogo pov. sjedeljke u Mirjaninim i Slobodanovim dvorima bile neuporedivo važnije od većine službenih sesija i međunarodnih misija. Ključna Dragoševa teza bila je - građanska Srbija je iluzija.

Manipulacija EU i Amerike zarad uništenja pravoslavlja na Balkanu, a samim tim i srpstva. Pa je shodno tome neophodno, što brže i temeljitije, razoriti sve ostatke multietničnosti, prvenstveno na Kosmetu. Krajnji rezultati monstruoznog koncepta dobro su poznati.

INTERPRETATOR

Ipak, da podsjetimo: Nesrpsko, zaposleno stanovništvo, za samo pola godine tokom 1998. ostalo je bez radnih mjesta. Albanci su protjerani iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova, od vrtića, osnovnih, srednjih, viših pa do visokih škola. Etnički su očišćene sve javne službe i institucije, a kako je propala stvar i sa potragama za poštenim Albancima poput Rahmana Morine, Sejda Bajramovića ili Remzija Koljgecija, pristupilo se vojnopolicijskoj upravi.

Odnosno, uvodu u jedan od najkrvavijih raspleta… Za sve to vrijeme, mag beogradskog duhovnog podzemlja bio je (i) na rezervnom položaju u Rimu. Na funkciji alter ega formalnog ambasadora SRJ u Italiji Miodraga Ćakija Lekića. Koji je, ako je suditi po neupitnoj i lako provjerljivoj argumentaciji, bio tek glasnogovornik, odnosno revnosni interpretator „pevanja i mišljenja“ klerikalnog neofašiste i etnocentrika. I to javno. A najglasnije u kultnoj italijanskoj emisiji „Porta a Porta“ na RAI. Je li tada u Ćakijevoj glavi „zrno klicu zametnulo“ pa danas, zarad Dragoševe duše, naslućuje odumiranje građanskog koncepta Crne Gore, ili…

 

Komentari: 17

B.Scepanovic

12. 03. 2019 - 06:29

Kakav tekst! Primjer neukusa, prljavstine i sovenstva.
E VIVA!

12. 03. 2019 - 07:47

SVE TAČNO, Šćepanoviću! A to boooli ....
Flander

12. 03. 2019 - 09:44

Malo je ovdje rečeno. Kao opozicionar mogu samo da kažem da je Lekić najveća prevara na opozicionoj sceni, političar opštih mjesta, bez mnogo političkog znanja, i čovjek koji nije smio da brani svoju pobjedu na izborima. Sad se grebe za mandat kod Bečića, koji je sličan profil.
st Luka

12. 03. 2019 - 10:14

Boli istina!!!!!!!!
A sto tacno ?

12. 03. 2019 - 15:18

Scepanovic, a sto tacno? Tako se argumentuje na Vijestima I Danu. Pomolio u svjetsku stampu nisi. Ajde malo analiziraj fakte I reci sto nije tacno. Daj nema kontraprimjere ili citate ... umjesto sto se gicas. A onda cu ti ja dati jos primjere I to vrlo specificnih
CiNick

12. 03. 2019 - 08:31

Naravno da je ovakva "građanska" država priča za naivne. Drzava koja protezira manjine, rezerviše im mjesta u parlamenat, afirmiše nacionalne partijem đe samo Crnogorci moraju bit građani i ne smiju tražit svoja nacionalna prava, čak ih se moraju odricat ako kolidiraju s interesima manjina, takva država nema ni "g" od građanskoga. Crna Gora bi se mogla nazvat auto-genocidnom državom, jer radi o glavi naroda koji je uslov njezina postojanja.
RADOŠ-DRAGOŠ

12. 03. 2019 - 09:14

Mislim da su ovo HULJSKE LAŽI, kao one Vlahovićeve, prije neko dan ... o “profesoru” Lekiću XAXAXA
Rubin

12. 03. 2019 - 09:46

Haha, da, tako kaže ,,profesor'' Lekić kad se nasrdi. A malo je neukusno upoređivati Lekića sa Kalajićem. Kalajić je, pored svega, bio persona i intelektualac za Ćakija.
Gospodja

12. 03. 2019 - 09:38

Ovakvo novinarstvo je na sreću pregazilo vrijeme... Ne teba trošiti riječi na ove retke.
Drugi Lekić

12. 03. 2019 - 10:52

A što gospodjo ne valja, kad je istina?
Gospodja

12. 03. 2019 - 12:59

Drugi Lekiću, od naslova pa nadalje sve je nekako tankunjavo. Tako samouvjereno reći da je ovo istina može samo neko ko olako privata sve što mu serviraju.
Drugi Lekić

12. 03. 2019 - 17:44

Samo što je istina, Lekiću
desk

12. 03. 2019 - 10:58

Ćaki akademik iz Seoca! Kalaić ga je onda sahranio. Ćaki je olinjali političar!
Kočijaš

12. 03. 2019 - 14:46

E Bato stalno se moraš dokazivati.
Cakijeva cakija u ledjima

12. 03. 2019 - 15:13

Emisiju "Porta a Porta" (RAI) vodi poznati italijanski voditelj Bruno Vespa. Caki je branio balkanskog kasapina zajedno sa jednim fasistom. Napustio je crnogorski prodrzavni pokret (ako je ikad I bio) jer je procjenio da je sigurnije igrati na Srbe koji su se tad cinili vrlo jaki , sto bi se erflektovalo na konfor njegovog zivota . Daleko je lakse bilo igrati tenis u Rimu nego se rvati sa Milsoevicem I cetnicima u Podgorici, istina.
Maskiranje cetnickog lica

12. 03. 2019 - 15:15

>> .... potragama za poštenim Albancima poput Rahmana Morine, Sejda Bajramovića ili Remzija Koljgecija.....
Markonni

12. 03. 2019 - 15:36

CAKI dobio izbore i ne smije da se pojavi kao pobjednik ....bruka
Novi komentar