Aktivnosti Društva mladih ekologa

Popravljen mobilijar u Eko parku Blace

Pod vođstvom Mila Joka Radovića proteklih dana su volonteri i aktivisti NVO Društva mladih ekologa radili na popravci nedavno uništenog mobilijara od stane vandala u „Eko parku Blace“.
Objavljeno: 13. 03. 2019 - 15:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Uspjeli smo da popravimo 2 stola, 5 klupa, krov na roštilju i ponovo postavimo obaljenu info tablu pored ogledne bašte. Narednih dana planiramo da nastavimo sa novim volonterskim aktivnotima na sređivanju parka koje podrazumijevaju: sadnju stabala, postavljanje novog mobilijara, pripremu ogledne bašte za predstojeću sezonu, pravljenje kamenih pozida i uklanjanje korova“, saopšteno je iz Društva mladih ekologa. 

Društvo mladih ekologa u narednom periodu planira da se bolje organizuje po pitanju vandalizma i negativnih pojava koje se manifestuju uništavanjem mobilijara u parku u dva smjera i to: kontinuiranim obilaskom terena od strane naših volontera i jačanjem komunikacije sa nadležnim lokalnim službama koje se bave ovom problematikom.

„Ono što smo mogli primijetiti u proteklih mjesec dana je da devastaciju parka obično rade mlađi adolescenti i ovom prilikom skrećemo pažnju svim posjetiocima, a posebno srednješkolcima, da kapaciteti parka služe za odmor i relaksaciju, a nikako za devijantna ponašanja“, ističe se u saopštenju. 
 

Komentari: 3

LUKA P

13. 03. 2019 - 15:56

Da oprostite, đe je ovo?
Mrkoje

13. 03. 2019 - 16:27

Luka, to je najljepši kutak Nikšića.
LUKA P

13. 03. 2019 - 20:27

hvala, stvarno nijesam znao, a novinar bi mogao za nas neupućene da napiše đe....
Novi komentar