Saopštila direktorica Gradskog pozorišta

Savković-Vukčević: Univerzal kapital banka pokazala vjeru u snagu umjetnosti

Gradsko pozorište u naredne četiri godine imaće na raspolaganju 100.000 eura od Univerzal kapital banke, odnosno 25.000 eura godišnje, koje će uložiti u novu produkciju. Ovo je saopštila direktorica Gradskog Nela Savković-Vukčević, a povodom potpisivanja ugovora o četvorogodišnjem sponzorstvu sa Univerzal kapital bankom. 
Objavljeno: 14. 03. 2019 - 06:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Ova sredstva uložićemo u novu produkciju, čime će se obogatiti repertoar našeg teatra i ukupni crnogorski pozorišni život. Gradsko pozorište ima tri scene, Dramsku scenu za đecu, Lutkarsku scenu za đecu i Večernju scenu, na kojima se održavaju predstave raznovrsne umjetničke forme i poetike, što je posebna vrijednost teatra za koju ima veliko poštovanje svoga auditorijuma, kao i brojne nagrade struke – kazala je Savković-Vukčević.

Ona je dodala da priznanje pripada svim stvaraocima koji su tokom gotovo šest decenija gradili ovu instituciju uzdižući je na nivo jednog od simbola kulture grada i države.

- Da bi umjetnost mogla trajati i tako doprinositi visokom stilu i ukusu cijele zajednice, odupirući se lakoj zabavi i prośečnosti, mora imati podršku. Univerzal kapital banka dokaz je kako se različite vrijednosti mogu udružiti za dobrobit društva. Banka je pokazala vjeru u snagu umjetnosti i, kroz saradnju sa novom gradskom upravom, spremnost da ulaže u kulturni ambijent Podgorice i Crne Gore - kazala je Savković-Vukčević.

Ugovor o sponzorstvu, podsjetimo, u utorak su potpisali Savković-Vukčević i glavni izvršni direktor Univerzal kapital banke Miloš Pavlović.

Komentari: 0

Novi komentar