Aesthetic and Dental Studio Barović korisnik programa podsticanja biznisa

Stomatologija nema granice

Ministarstvo ekonomije, u okviru seta programa koje pruža građanima u cilju što  kvalitetnijeg  bavljenja biznisom, sprovodi Program podrške razvoju preduzetništva. Kroz ovaj program koji ministarstvo realizuje u saradnji sa Investiciono razvojnim fondom  korisnicima se pruža finansijska i nefinansijska podrška  za realizaciju sopstvenog biznisa.
Objavljeno: 14. 03. 2019 - 10:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan od korisnika Programa podrške za razvoj preduzetništva je Nikola Barović, vlasnik  Aesthetic and Dental Studio Barović. Njegovo iskustvo je više nego pozitivno.

“Kad sam odlučio da  otvorim sopstvenu stomatološku ordinaciju tražio sam način da sebi finansijski olakšam. Putem medija saznao sam se da Ministarstvo ekonomije sprovodi različite programe za podsticanje i razvoji biznisa i odlučio sam da apliciram za neki od ponuđenih. U ljeto 2015. godine krenuo sam sa realizacijom plana za otvaranje stomatološke ordinacije. Iste godine aplicirao sam za Program podrške razvoju preduzetništva”, navodi Barović. 

Kroz ovaj program je od strane Ministarstva ekonomije dobio podršku u vidu obuka (registracija preduzeća, institucije za podšku malim i srednjim preduzećima, nacionalni i međunarodni izvori finansiranja, finansijsko upravljanje i poreski sistem, marketing u malim i srednjim preduzećima, poslovna komunikacija i protokol), što je bio uslov da dobije kreditnu podršku od 50.000 eura od Investiciono- razvojnog fonda.

“S obzirom na činjenicu da sam bio na početku poslovanja ovaj vid pomoći je za mene bio od velikog značaja. Kroz navedeni iznos, koji sam dobio u 2016. godini,  uspio sam da  opremim ordinaciju  najsavremenijom dijagnostičkom i terapeutskom opremom  koja se koristi u stomatologiji”, kazao je Barović.

Barović ističe da je, zahvaljujući podršci od strane Ministarstva ekonomije, poslovanje stomatološke ordinacije Aesthetic and Dental Studio Barović postalo konkurentno na polju stomatologije,  kako u Crnoj Gori tako i šire.

“Svim budućim početnicima u pokretanju sopstvenog biznisa preporučio bih ovaj ili neki drugi program koji sprovodi Ministarstvo ekonomije.  Naš zajednički cilj je da iz godine u godinu napredujemo i da budem sve bolji, jer stomatologija nema granice. Ovaj izuzetno značajan ogranak medicine će se razvijati sa razvojem civilizacije i to je razlog više da  očekujem još velikih poduhvata  u našoj profesiji”, zaključio je Barović

Iz Ministarstva ekonimije kazali su da će kroz Program za unaprjeđenje konkurentnosti privrede za 2019. godinu, sprovoditi deset programskih linija finansijske i nefinansijske podrške. Ukupan budžet za 2019. godinu iznosiće 1.640.000 eura, tako da je broj podržanih preduzeća porastao za 50 odsto u odnosu na 2017. godinu.
 

Komentari: 0

Novi komentar