Premijer Duško Marković sa ambasadorom Švedske

Crna Gora ostvaruje rezultate u oblasti vladavine prava

Crna Gora uspješno napreduje na putu ka Evropskoj uniji, ostvaruje značajne rezultate a posebno važni su oni u oblasti vladavine prava, odnosno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina.
Objavljeno: 14. 03. 2019 - 12:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Marković je kazao da je prva faza pregovora dovedena gotovo do kraja, istakao uvjerenje da će Crna Gora do kraja godine dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24, što će dati dodatan podsticaj procesu i dinamici zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Iako je potrebno dodatno ih osnažiti, crnogorske institucije rade, održive su i nezavisne i daju rezultate. Imamo rezultate u borbi protiv korupcije, i one na visokom nivou, a ozbiljan udarac je zadat organizovanom kriminalu“, istakao je predsjednik Marković.

Ambasador Lundin se saglasio da su ostvareni rezultati u ovoj oblasti, pozdravio otvaranje poglavlja 27 i istakao da će Švedska i dalje nastaviti da podržava Crnu Goru na planu evropskih integracija.

Premijer Marković je sagovornika informisao o uspjesima ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od preko 4,5 odsto, smanjenju administrativne stope nezaposlenosti za preko šest odsto, povećanju broja zaposlenih za više od 11.000, smanjenju deficita i aktivnostima koje će dovesti do ostvarivanja budžetskog suficita u 2020. godini.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu. Premijer Marković je ukazao na to da Crna Gora zagovara politiku mira i stabilnosti, te rješavanja problema na miran način kroz dijalog.

„Crna Gora je građanska država i taj koncept je naša najveća vrijednost“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore. 
 

Komentari: 1

Matrax

14. 03. 2019 - 14:29

Ostvareni rezultat vladavine prava je vidljiv kod članova moje porodice. Dva člana su državljani Crne Gore a druga dva člana su stranci sa stalnim nastanjenjem i to sa stažom od 36 godina uz fantastičan napredak vladavine prava, naročito porodičnog..
Novi komentar