Djevojčicu će saslušati sjutra

U VDT-u saslušavaju dječake zbog navodnog zlostavljanja djevojčice

U bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu (VDT) u toku je saslušanje trojice učenika devetog razreda OŠ "Radomir Mitrović" iz Berana, zbog navodnog zlostavljanja učenice šestoga razreda te škole, potvrđeno je našem portalu iz VDT-a.
Objavljeno: 14. 03. 2019 - 14:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
U VDT-u saslusavaju djecake zbog navodnog zlostavljanja djevojcice
Bijelo Polje

Tužilac Hasan Lukač kazao je Portalu Analitika da će djevojčica biti saslušana sjutra, te da će VDT tek nakon toga moći da saopšti o kojim krivičnim djelima je eventualno riječ.

Dječaci su, navodno, ucjenjivali djevojčicu video-snimkom nakon što joj je jedan od njih skinuo garderobu.

Djevojčica je, opet navodno, morala da im donosi zlato i novac od kuće, a sve zbog ucjene.

UP: Štitimo integritet maloljetnika

Iz Uprave policije (UP) saopštili su medijima da su u ovom slučaju preduzete sve zakonom propisane mjere i radnje, u konsultaciji s nadležnim tužiocem u VDT-u.

„S obzirom da su svi akteri događaja, koje je policija identifikovala, maloljetni, među kojima su i lica mlađa od 14 godina, policijski službenici postupaju s dužnom pažnjom, vodeći računa o zaštiti interesa svakog od njih. Iz navedenih razloga u ovom slučaju, kao što to inače činimo, nećemo saopštavati druge detalje o preduzetim policijskim aktivnostima, a sve u cilju zaštite identiteta i integriteta maloljetnih lica“, rekli su iz UP.

Komentari: 0

Novi komentar