Abazović pisao Štajnmajeru: U posjetu vam dolazi korumpirani autokrata

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pisao je njemačkom predsjedniku Frank-Valter Štajnmajeru u susret posjeti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Njemačkoj.
Objavljeno: 15. 03. 2019 - 08:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Abazović je u pismu zahvalio na svemu što Njemačka i njemački narod rade kako bi pomogli Crnoj Gori u njenoj demokratskoj transformaciji i ostvarivanju prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

“Kao poštovaoci Njemačke, njenih demokratskih tekovina i konstruktivne liderske uloge u svijetu, sa velikim iznenađenjem smo primili vijest da ćete 18. marta 2019. primiti u zvaničnu posjetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Čovjeka kojeg sa pravom bije glas da je korumpirani autokrata koji već trideset godina uspješno sprečava pad posljednjeg “Berlinskog zida” u Evropi”, stoji u pismu lidera GP URA.

On Štajnmajeru poručuje da već nedjeljama ogroman broj građana i predstavnika civilnog društva, kao i čitava crnogorska opozicija, protestuju na ulicama i bojkotuju institucije sa namjerom da u tome istraju sve dok se ne ukine autoritarni model vladavine koji je potpuno zarobio državu i sveo je na pljačkaški servis vladajuće familije.

“U nedostatku boljeg objašnjenja, Đukanović nastoji te proteste okvalifikovati kao antizapadnu diverziju, ali u tu providnu i tridesetogodišnjim frazama ukomponovanu priču više nikoga ne uspijeva ubijediti pa se nadamo da neće ni Vas. Dijalog sa takvim “liderom” ne može doprinijeti razvoju demokratije niti stabilnosti, već samo daljoj promociji diktature, rastu tenzija i nastavku agonije Crne Gore i čitavog regiona”, navodi se u pismu Abazovića njemačkom šefu države.

On ukazuje i da bi mnogo veći doprinos daljem prosperitetu Crne Gore i Balkana dao uskraćivanjem najavljenog gostoprimstva Đukanoviću ili susretu sa rezervom uz kritički osvrt na njegovu vladavinu, uz poruku da je vrijeme da se povuče, oslobodi insitucije i omogući da se u Crnoj Gori po prvi put održe slobodni izbori.

“Vjerujem da će prijateljstvo Njemačke i Crne Gore biti dodatno učvršćeno u budućnosti i da ćemo se brzo sresti u velikoj evropskoj porodici”, istakao je Abazović na kraju pisma.

Komentari: 11

Objektivni

15. 03. 2019 - 09:33

Ne mogu vjerovati da neko moze biti ovoliki - Vuksan . Ogavno . To nema koliko je svijeta . Sad su me uvjerili da se Djukanovic MORA odbraniti i da ga MORAMO odbraniti po apsolutno svaku cijenu . Nasu politicku volju nece mjenjati medijska mafija ( i njihovi patrneri ) da bi osigurala svoj novac i dobila politicku moc . Ni po koju cijenu .
Subjektivni

15. 03. 2019 - 13:19

Mali se domacoj publici udvara toboze odvaznim pisanjem svjetskim liderima, a ne sto misli da ta pisma imaju vecu vrijefnost od toalet papira. Ali ovim gestom pokazuje koliko misli da su ljudi ovdje bravi.
CRNOGORAC

15. 03. 2019 - 09:34

BITANGA NE MOZE DA BUDE NISTA DO BITANGA.
GORAN

15. 03. 2019 - 09:44

Strašno je gledati to što radite,lično meni Ura je najbliža stavovima o državi,ali ste prešli svaku mjeru sa onim kamionom i ovakvim necivilizovanim ponašanjem.Otići će i Milo,ali način na koji vi hoćete do vlasti je porazan ..!
Svi u jedan kombi

15. 03. 2019 - 10:38

Gorane, ti napisa za kombi i dolazak URE na vlast. Pa oni sve biirače koji ih zaokruše na izborima mogu strpati u jedan kombi. Đoko Orlandić
zoro zagarcanin

15. 03. 2019 - 10:32

Da znas koliko si jadan nebi se vise oglasava. Sto se ne odreknes parlamentane plate,kad si veliki demokrata,sram te bilo. Tvoja URA ,je saka jada,treba ti dosta vremena da porastes i da budes neko.
Laki

15. 03. 2019 - 11:19

E sad zamislite graani, da ovakva individua i protuva dođe na vlast u nekoj mjesnoj zajednici ,a da ne govorimo o vlasti na republikom nivou.
Svaka cast

15. 03. 2019 - 12:21

Otvoreno i hrabro. Svi zaboravljaju onaj "civilizovan" nastup gospodina Djukanovica prema tebi u Skupstini.
Šta ovaj glumi

15. 03. 2019 - 12:31

Ovaj Abazović jedna neopjevana a........
Dan

15. 03. 2019 - 13:31

Jednom bitanga cijeli zivot bitanga!
psihijatar

16. 03. 2019 - 11:33

Jeli Dritan jos u pubertetu????
Novi komentar