Likvidirani zbog istraživačkog rada

Biznismen optužen za ubistvo Jana Kučiaka i njegove vjerenice

Slovački tužioci optužili su biznismena Marijana Kocnera da je naručio ubistva novinara Jana Kučiaka i njegove vjerenice.
Objavljeno: 15. 03. 2019 - 09:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jan Kučiak (27) i Martina Kusnirova (27) ubijeni su u februaru 2018.

Slovačka policija je tada na Fejsbuku potvrdila da su uhvatili osumnjičenog, ali nije otkrila njegovo ime. Premijer Robert Fiko podnio je ostavku, nakon što su slovački građani izašli na ulice.

Osim biznismena, za ubistvo su bile osumnjičene još četiri osobe.

Slovački mediji su objavili da je slovački biznismen Marijan Kocner odgovoran za ubistva mladog novinara i njegove vjerenice i da se nalazi u pritvoru. Kučiak je pisao o korumpiranom biznismenu, evropskim subvencijama, utaji poreza i poznatoj italijanskoj mafijaškog organizaciji Ndrangheta i njenim vezama sa slovačkim političarima.

„Tužilac je 8. marta zvanično optužio Marijana K., jer je naručio ubistvo istraživačkog novinara Jana Kučiaka. On i njegova vjerenica upucani su u glavu u njihovoj kući u Velka Mači, selu koje se nalazi 65 kilometara od Bratislave. Motiv ubistva je Kučiakov istraživački rad. Nismo našli oružje kojim je počinjeno ubistvo, ali imamo dokaze da oružje postoji, kao i municija kojom je ubistvo počinjeno“.
 

Komentari: 0

Novi komentar