U nastavku suđenja za pokušaj terorizma

Mandić i Knežević: Branićemo se sami, optužnica je sahranjena

Lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, saopštili su danas da će se u nastavku suđenja za pokušaj terorizma braniti sami. Isto će, kako su kazali, učiniti i Mandićev službeni vozač, Mihailo Čađenović. Oni, međutim, neće otkazati punomoćje svojim advokatima. Njihovi branioci, Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović, ocijenili su da je ovaj potez iznuđen, ali logičan.
Objavljeno: 15. 03. 2019 - 12:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mandić se zahvalio svom advokatskom timu što je, kako je rekao, raskrinkao optužnicu i montirani proces.

„Ja, Milan Knežević i Mihalo Čađenović nastavićemo odbranu onako kako smo procijenili – branićemo se sami i dodatno raskrinkati proces. Svojim advokatima ne otkazujemo punomoćje, već želimo da i dalje budu naši advokati, da nas prate u drugim procesima, jer su profesionalci. Ovo vrijeme je učvtrstilo naše prijateljstvo. Ovo što dolazi – mi smo mu naredni. Znamo i kakva će biti odluka sudskog vijeća“, istakao je Mandić na konferenciji za medije.

Za završnim riječima u postupku za pokušaj terorizma ne bi potrebe, kaže Mandić, da je sudsko vijeće u dokazni postupak uvrstilo snimke „koji svjedoka saradnika predstavljaju kao čovjeka koji laže“.

„Nakon što je (Milo) Đukanović u svom intervjuu najavio osuđujuće presude, možete da pretpostavite šta je planiramo, i mi ne želimo da u tome više učestvuju naši advokati. Preuzimamo odgovornost za dalji dio sudskog procesa i za dešavanja u Crnoj Gori“, poručio je funkcioner DF-a.

Njegov kolega, Milan Knežević, smatra da je sve što je u prethodna dva dana uradila predsjednica sudskog vijeća u ovom procesu, Suzana Mugoša – bijeg od istine.

„Želimo da pitamo Mugošu: čemu trka, što je muka, polakote, da vidimo šta je s ovim snimkom? Valjda može sad da napiše bratskoj Srbiji dopis, koja je dostavila sav ovaj dokazni materijal, da li je (Saša) Sinđelić sniman u skladu s mjerama tajnog nadzora, odnosno u skaldu sa zakonom. Ona odlično zna da je sniman u skladu sa zakonom i zato ne želi da uvrsti snimak u dokazni postupak, jer onda ne bi bilo završnih riječi, “, rekao je Knežević i dodao da je optužnica o uvom postupku sahranjena.

„Kolega Mandić i ja ćemo samo učestvovati na trećem jutru, ili eventualno ne četrdesnici, da održimo nekrolog optužnici“, istakao je on

Knežević je imao i poruku za glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića.

„Kilo luka crmničkoga je 15 eura“, poručio je on.

Advokat Dušan Radosavljević smatra da je odluka njegovih branjenika iznuđena, ali potpuno logična.

„Dođe trenutak kad je ćutanje glasnije od riječi. Ovo je proširenje pravničkog područja borbe. I dalje smo njihovi advokati. Nismo imali drugi izbor sem da postupimo kao što smo postupili“, kazao je on novinarima.

Njegov kolega, Miroje Jovanović, kaže da se 25. jula 2017. dogodilo ono što je odredilo ovaj proces – Saša Sinđelić je dobio status svjedoka saradnika.

„Tražili smo njegovo medicinsko vještačenje, to je odbijeno, i tada nam je bilo jasno da ona (Suzana Mugoša) njemu hoće da pokloni vjeru. Sudsko vijeće se uplašilo da pozove Mila Đukanovića za svjedoka, a on je navodno trebalo da bude ubijen, i Duška Markovića koji je posjedovao neke informacije. Mi se u sudnicu u ovaj fazi ne možemo vratiti“, naveo je on.

Komentari: 11

Realno

15. 03. 2019 - 12:29

Ove adokate treba zajedno sa njima strpati u zatvor. Šta su umislili nevaspitani dripci, da vrijeđaju Sud jedne države. Da ima države ovi advokati iz zatvora izlazili nebi. A ova trojica što prijete na maksimalnu zatvorsku kaznu.
Ko je kriv ?

15. 03. 2019 - 13:33

Ovo je logican epilog postupanja suda i tuzilastva u ovom procesu. Prvo su im odobrili pustanje na slobodu iako su optuznicom prvookrivljeni za najteza krivicna djela iz krivicnog zakonika, izdaju, terorizam, saradnju sa stranim sluzbama za nasilnu smjenu vlasti, planranje atentata, pozivanje na oruzanu pobunu, na opkoljavanje, na upad u kabinet premijera, pranje novca iz inostranstva namjenjenog za nasilje i pobunu, planiranje pucanja na policiju... a sud odobrava pustanje na slobodu,putovanja, sastanke po inostranstvu, izjave, prijetnje. Odobrava se garancija SPC, ne preduzima se nista protiv advokata iz Srbije koji vrijedjaju sud i drzavu, sprdaju se sa procedom, odugovlace postupak. I na kraju imamo ove lukove koji se okurazeni sprdaju i opet prijete..
Vuk samotnjak

15. 03. 2019 - 12:37

Hoj DF-ovce jel vam zao,jel vam zao,rastanak se primakaoooo!!!Bolje da ste pobjegli u Rusiju i trazili azil.
xx

15. 03. 2019 - 13:33

Vojvodo, svi su nevini, Karadžić, Mladić, Plavšić, Šainović, Šljivančanin, Milošević ... Svi su oni robijali za srpstvo, možeš valjda i ti koju godinu. Srebrenica se nije dogodila, "Merkale" je režirao i izazvao Izetbegović, 2016. niste pokušali državni udar, Šišmakov je pesnik koji je u Beogradu bio slučajno, sa kolegom pesnikom. Tvojoj tašti su pare sasvim slučajno legle na račun direkno iz Moskve, a kad je rekla "osećam vojvodo da je ovo istorijski trenutak, idemo u Podgoricu pa šta bude, majorica Branka je mislila na promociju knjige u Kolašinu. E moj vojvodo jadan li si.
Goga

15. 03. 2019 - 13:39

Hahahahaha,rekao vam je sindelic da ste nesposobni za bilo stai da ste prevaranti i izdajice. Toliko o vama !!!
Iskustvo

15. 03. 2019 - 13:43

2015 su napravili huliganski napad na skupstinu. Na sudu je u njihovu korist glasao Ranko Krivokapic I oslobodjeni su. Nije proslo godinu dana, radili su na planu GRU da izazovu vjerovatno gradjanski ratu u CG. Ukoliko im se popusti I ovaj put, budite sigurni da ce treci put biti krvi. Bilo je jeasno prije 4 godine, da oni idu ili na unistenje suverene I evropske CG ili na zatvor. ovo je ekstreman soj, za njih kompromisi ne postoje, idu do pobjede nebeskog srpstva tj cesto do krvoprolica.
Snaga Države

15. 03. 2019 - 13:49

Krajnja drskost, ucjene sa buntom narodnim ili nebilo primjenjeno njihovim snovima o gradjanskom ratu (radi njihove zaštite) Mandic, Knezevic i bratija (advokati i ostala buljumenta) su u sudskom procesu raskrinkani i ogoljeni u namjerama rušenja institucija tj. Države . Treba postupati ZKP-u sto se ti E procedura i donijeti presudu na osnovu dokazanih činjenica po Zakonu. Institucije pokažite sposobnost i snagu u poslovima koji su vam u ingirencijama, bez kompromisa i kolebanja.
Jokso

15. 03. 2019 - 14:03

O kukavni DF ugašeni. Džaba vam je sve.
E'o ne znam

15. 03. 2019 - 15:24

Ne bih sebi dozvolio da me ikada , bez obzira ne težinu krivičnog djela, brane pomenuti branioci. Toliko.
vule

15. 03. 2019 - 15:42

Što nijeste zvali Vučića, pa on je rekao da se spremalo krvoproliće.
-

15. 03. 2019 - 15:44

Optuznicu cete sahraniti, ko sto ste sahranili I drzavu, teroristi
Novi komentar