U park šumi Tološi

Zasađeno 40 sadnica

Gradsko preduzeće Zelenilo u saradnji sa Kulturno-ekonomskim centrom Azerbejdžana u Crnoj Gori i kompanijom Azmont Investments danas je zasadilo 40 sadnica za pošumljavanje u park-šumi Tološi.
Objavljeno: 15. 03. 2019 - 15:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Akciji pošumljavanja prisustvovali su Daca Popović,  v.d. izvršne direktorice “Zelenilo” d.o.o. Podgorica, Anar Adzamov, otpravnik poslova Diplomatske Misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, Orhan Alijev, konzul u diplomatskoj misiji Azerbejdžana u Crnoj Gori, Sejran Mirzazada, direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana Crne Gore, Dragutin Đeković, v.d. rukovodioca Službe za međunarodnu saradnju  Glavni grad Podgorica i Kamran Mamadov, direktor Nove banke.

“Ovo je samo početak svih akcija koje će naše društvo imati u narednom periodu i zahvaljujem  Kulturno- ekonomskom centru Azerbejdžana koji je donirao 40 sadnica za pošumljavanje koje su danas posađene u park-šumi Tološi i u Kraljevom parku. Podsjećam da je  “Zelenilo” u prethodnoj godini izvršilo sadnju 1.738 stabala, od čega je 721 odraslo stabalo, dok je ostali sadni materijal bio za pošumljavanje. U ovoj godini akcenat je na sadnji koja će biti znatno veća u odnosu na prethodnu godinu. Koristim priliku da pozovem sve društveno odgovorne kompanije da doniraju sadnice i da u zajedničim akcijama naš grad učinimo ljepšim.” zaklučila je Daca Popović prilikom obraćanja i dodala da je simbolično izvršena  sadnja dvije mlade sadnice čempresa u Kraljevom parku.

Cilj ove aktivnosti bio je davanje doprinosa za očuvanje zajednice u kojoj živimo i radimo kao i širenje svijesti o važnosti očuvanja prirode i prirodnih resursa, a sve kako bi se stvorilo bolje mjesto za život svih nas.

Komentari: 0

Novi komentar