Organizatori protesta poručili

Građani sjutra da ne nasjedaju na eventualne provokacije

Organizatori sjutrašnjeg protesta koji je najavljen u Podgorici, saopštili su da je cilj da protest, kao i svi do sada, protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato su zamolili sve koji dođu da ne nasjedaju na eventualne provokacije. Istakli su i da bi radikalizacija protesta dovela jedino do radikalnih posljedica.
Objavljeno: 15. 03. 2019 - 17:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Peti protest građanskog pokreta "Odupri se - 97.000" biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Organizatori su pozvali sve slobodne ljude da se pridruže, i naveli da je to, kako kažu, jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana i da se sprovedu korjenite promjene sistema koji, kako kažu, već decenijama ne služi njima.

"Ovaj protest, kao i svi do sada, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato molimo sve koji dođu da ne nasjedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica", naveli su u saopštenju.

Oni su naveli da je došlo vrijeme za istorijske promjene u cijelom društvu.

"Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom", ističe se u saopštenju.

Organizatori su naveli i da će protestna šetnja nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

"Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana", navodi se u saopštenju.

Komentari: 3

Marijana

15. 03. 2019 - 17:57

Ovo se vjerovatno odnosi na pristalice DFa jer jedino oni koriste fizicku silu i nasrtaje .... Ako ko bude pravio probleme to je svakako provakacija
Nera

15. 03. 2019 - 18:11

Organizatori uporno precutkuju da njihovi mentori iz medijskih kuca ovakvom galamom sebi prave sto bolji prolaz pri kupovini hotelske privrede CG, raznih preduzeca,banaka putem "postenih privatizacija" i da su se obogatili na krilatici drzte lopova! Bas zbog ovakvog providnog cutanja,nikad necete imati kriticnu masu na protestima,jer je gradjanima dosta "investitora" i ostalih , ma kojoj opciji pripadali i odlicno ih poznaju i znaju koliko se tesko kod njih zaradjuje.
Francuska, izbori

15. 03. 2019 - 19:04

Francuska nije dopustil populisticki vandalizam iako su to bile osobe koje ne mrze drzavu Francusku, za razliku od ovih u CG. prema tome samo izbori mogu reci ko ima koliko podrske !!! A prico o namjestenim izborima nakon pozitivnih potvrda iz sviejta sluze upravo da se vlast pokusa dobiti na silu
Novi komentar