Kosovski tužilac saopštio

Političke izjave o ubistvu Ivanovića, nema dokaza za optužnicu

Specijalni tužilac Kosova Sulj Hodža izjavio je da još nema dokaza za podizanje optužnice u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, i da su optužbe koje razmjenjuju pojedini zvaničnici Prištine i Beograda o nalogodavcima i izvršiocima tog zločina "političke izjave".
Objavljeno: 15. 03. 2019 - 21:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Politicke izjave o ubistvu Ivanovica, nema dokaza za optuznicu
Foto: N1

"Riječ je o političkim izjavama, ja takve podatke nemam", rekao je Hodža za KoSSev i pozvao sve da mu dostave informacije, ukoliko imaju saznanja o ubistvu Ivanovića, ističući da se trenutno postupak vodi protiv četiri osobe od kojih su dvije u pritvoru a dvije na slobodi i da još nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Kako navodi Kossev, razgovor sa specijalnim tužiocem Kosova vođen je prije nego što je čuo izjavu kosovskog ministra pravde Abeljarda Tahirija, da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "amnestirao" glavnog osumnjičenog Milana Radoičića, i da između njih dvojice "postoje odnosi nalogodavca i izvršioca".

"Nemam takve podatke, nemam podatke koji su odlučujući. Tužilaštvo je otvoreno za sve. Ako oni imaju konkretna saznanja, ja ih pozivam, kao i sve one koji imaju saznanja, da kontaktiraju tužilaštvo i mene kao nadležnog tužioca za ovaj slučaj", rekao je Hodža, komentarišući ranije izjave zvaničnika Prištine i Beograda o istrazi i odgovornosti za ubistvo Ivanovića.

Kako piše Kossev, na dodatno pitanje da ipak prokomentariše konkretne optužbe koje stižu prije svega iz Prištine, a potom i reakcije iz Beograda, Sulj Hodža rekao je da su to "političke izjave" i da se "ne bavi time".

Kosovski predsjednik Hašim Tači, gostujući u emisiji "Zona B" na televiziji Klan Kosova, rekao je sinoć da "iza ubistva bivšeg srpskog lidera Olivera Ivanovića stoji šef mafije na sjeveru Milan Radoičić" i da "svi pravci istrage vode ka tome da je "trenutna vlast u Beogradu naručila ubistvo Ivanovića", prenio je Kossev.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će "istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju".

"Sve smo sigurniji da (predsjednik Kosova Hašim) Tači, (predsjednik Skupštine Kosova Kadri) Veselji i kosovska vlast stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića", dodao je Đurić.

Komentari: 0

Novi komentar