U Luci Bar zaplijenjeno 30 kilograma kokaina

U združenoj akciji Uprave carine, policije i tužilaštva juče popodne je u barskoj luci na brodu ,,Hogar“ italijanske kompanije MSC zaplijenjeno oko 30 kilograma kokaina.Ova informacija je jutros potvrdjena iz Uprave policije. Dodaju da je vrijednost zaplijenjenog kokaina oko 2, 5 miliona eura.
Objavljeno: 16. 03. 2019 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Pobjeda jutros objavila špediter je Zenšped. Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, kokain je bio u frigo dijelu kontejnera u kojem se nalazila veća isporuka luka. Istražitelji su pronašli 27 pakli kokaina, različite težine, tako da se prema prvim procjenama sumnja da se radi o zapljeni 30 kilograma ove droge.

Akcija je trajala tri dana.

Brod je stigao iz Indije preko italijanske luke Đoja Tauro u Ređo Kalabriji, po istom šablonu kao i ranije kada je u Italiji zaplijenjeno 300 kilograma kokaina. Crnogorski istražitelji, u saradnji sa međunarodnim kolegama, osnovano sumnjaju da je pošiljka izvorno upućena iz jedne države u Južnoj Americi, da je sa broda ,,Hogar“ dio narko tereta iz luke Đoja Tauro transferisan ka sjeveru, prema luci Kopar. O zapljeni se iz policije i tužilaštva sinoć nijesu oglašavali, tako da nije poznato da li je neko uhapšen, kao ni precizna količina i vrijednost zapijenjenog kokaina.

Prije manje od godinu u Luku Bar u kontejneru sa bananama pronađeno je 38,8 kilograma kokaina. Policija je tada saopštila da je droga stigla iz Ekvadora, preko Malte.

Komentari: 2

Jack

16. 03. 2019 - 10:34

Ovo koka za Voli bilw
Naravno..

16. 03. 2019 - 18:40

...niko nije uhapšen
Novi komentar